Donedávna byla firma Livesport jen menším startupem, který nabízí na webu výsledky sportovních utkání. Postupně se rozrostla v globálního lídra v nejrychlejším výsledkové servisu, který potřebuje místo pro další růst. Ten bude splňovat moderní architektonická budova Aspira Business Centre.

Investice v řádu vyšších stovek milionů korun by měla dát za vznik architektonicky netradiční budově, která přitom bude velmi specifická. Její stavbu v Nových Butovicích, kde firma sídlí, slavnostně zahájila na konci června spolu se zástupci městské části.

Žádná „plechovka"

„Dáváme pozor na výběr materiálu. Nechceme, aby se budova podobala „plechové krabici", které v Praze rostou. S architektem jsme proto třeba vybrali fasádu s přírodním kamenem s výrazným rastrem," řekl nedávno v exkluzivním rozhovoru pro Dotyk Patrik Dzurenda, provozní ředitel Livesportu.

Budova nabídne kancelářské plochy o výměře 18 tisíc metrů čtverečínch, přičemž Livesport obsadí třetinu. Zbytek bude nabízet dalším zájemcům.
Podle architekta Václava Hlaváčka ze Studia Acht bude železobetonový skelet budovy oděn do kvalitních přírodních materiálů s vysokou estetickou hodnotou jak zvenku, tak zevnitř. „Projekt jsme pojali moderně, aby nenarušoval celkový dojem okolí a zároveň aby upoutal pozornost," dodal architekt.

Projekt jsme pojali moderně, aby nenarušoval celkový dojem okolí a zároveň aby upoutal pozornos

Dzurenda zároveň dodává pro Dotyk, že budova bude technicky velmi na výši. „Myslím, že Aspira bude první administrativní budova v Praze, která bude mít dvojí certifikaci na velmi vysoké úrovni. Měla by splňovat akreditaci BREEAM na úrovni excelent a LEED na úrovni gold."

Prostory Livesport? Pandořina skříňka

Aspira Business Centre bude mít celkem 10 nadzemních a 3 podzemní podlaží. Vedle dobré dopravní dostupnosti nabídne celkem 264 parkovacích míst včetně dobíjecích stanic pro elektromobily a zázemí pro cyklisty.

Retailové atrium v přízemí poskytne prostory pro menší výstavy, ale i restauraci. „Budeme mít konferenční sál až pro 100 hostů, který chceme sami využívat. Nabízet ho ale budeme i dalším zájemcům," dodal Dzurenda.

Chceme jít ale cestou praktičnosti. Budeme bojovat s tím, co je moderní a in v kontextu s tím co je praktické

Na otázku, zda budou mít nějaké speciální vybavení jako jiné firmy v Praze – Avast, Google nebo třeba STRV Dzurenda odpovídá, že zatím se zeptali zaměstnanců.

„Bude kolem toho ještě velká diskuse, ale zároveň je to i velká výzva. Zvláště v naší oblasti, když vidíte kanceláře jiných IT firem, které naši ajťáci znají a sledují. Chceme jít ale cestou praktičnosti. Budeme bojovat s tím, co je moderní a in v kontextu s tím co je praktické," uzavírá pro Dotyk.

CELÝ ROZHOVOR S PATRIKEM DZURENDOU NAJDETE V AKTUÁLNÍM VYDÁNÍ DOTYKU BYZNYS, KTERÉ VYŠLO V PONDĚLÍ 27. ČERVNA A NAJDETE HO ZDE