Coin Toss:

Ještě, než odstartoval samotný zápas, došlo k tradičnímu slavnostnímu hodu mincí. Toho se chopil bývalý americký prezident George Bush starší. Ten ještě před pár dny přitom ležel v nemocnici se zápalem plic. Teď se ale dvaadevadesátiletá bývalá hlava Spojených států na vozíčku dostavila i se svou ženou Barbarou.

Reklamy:

Přes pět milionů dolarů stojí třicetisekundový spot během Super Bowlu. Jedná se o nejdražší televizní slot, i tak se ale společnosti nebojí do svých reklam inkasovat. Kromě drahých vysílacích práv často vynaloží velké prostředky i za samotné natočení. Superbowlové reklamy jsou často dost nákladné, výpravné, a ještě v nich hrají velké hvězdy. A výjimkou nebyl ani letošní ročník.

Jedním takovým příkladem byla například reklama na automobilku Mercedes. Reklamu režírovali bratři Coenové, režiséři filmů jako Tahle země není pro starý nebo Fargo. Kromě toho ve spotu vystupuje i herec Peter Fonda a evokuje tak film Bezstarostná jízda, stejně jako titulní skladba Born to be Wild.

Mercedes:

Zdroj: Youtube

Na přístup s hvězdnou v hlavní roli přistoupila i jiná automobilka. Kia si do svého spotu vybrala komičku Melissu McCarthy a nechá ji zachraňovat svět. Tedy spíš velryby, nosorožce a ledovce.

Kia:

Zdroj: Youtube

T-Mobile při své reklamě vsadil na populárního zpěváka Justina Biebera, který zde vystupuje jako celebritní expert a ukazuje divákům, jak správně oslavovat touch down. Ve spotu se mihne i Rob Gronkowski, hráč Patriots, který ale nemohl do finále kvůli zranění nastoupit. Zde si zahraje neandrtálce.

T-mobile:

Zdroj: Youtube


A dokonce hned na dvě hvězdy vsadil výrobce nápojů Bai. V jednoduchém nápadu sedí na pohovce Christopher Walkem a pozpěvuje si popěvek Bye, Bye, Bye od kapely 'N Sync. Vedle něj přitom sedí bývalý člen této formace Justin Timberlake.

Bai:

Zdroj: Youtube


Některé reklamy se nebály zajít do trošku političtějšího spektra a v návaznosti na první kroky Donalda Trumpa v roli prezidenta společnosti natočily imigrační reklamy. Jednu takovou o příběhu přistěhovalce si připravil Budweiser. Oproti tomu Airbnb si vystačilo s o hodně skromnějšími podmínkami, ale zajímavým nápadem.

Budweisser:

Zdroj: Youtube

Airbnb:

Zdroj: Youtube

Trailery:

Kromě reklam jsou důležitou součástí Super Bowlu i filmové trailery nebo spíše spoty na připravované filmy. Některá studia už finišují přípravu, a tak během finále ligy pouze připomněla divákům, že se film blíží do kin. Jiná používají akci spíše jako startovací plochu.
Studio 20th Century Fox si tak například připravilo třicetisekundový spot pro film Logan, který se do kin chystá už v březnu. Kampaň se tak blíží svému závěru.

Logan:

Zdroj: Youtube

Studio Disney oproti tomu přišlo s ukázkou na pátý film Pirátů z Karibiku. K filmu s českým podtitulem Salazarova pomsta přitom do této chvíle studio vypustilo pouze malý teaser oznamující film. Kromě Pirátů ale Disney prezentoval i očekávaný hit studia Marvel Strážci galaxie vol. 2.

Piráti:

Zdroj: Youtube

GoG vol. 2:

Zdroj: Youtube

O předvedli se i zavedené série, které v létě hodlají zaútočit na pozici nejvýdělečnějšího filmu roku. Studio Universal tak přišlo s minutovým spotem lákajícím na osmý díl série Rychle a zběsile. Zatímco Paramount láká na pátý díl Transformers.

F8:

Zdroj: Youtube

T5:

Zdroj: Youtube

Halftime:


Super Bowl sleduje doslova celý svět, největší peak sledovanosti přitom už tradičně přichází při poločasové show. Letos se ji chopila zpěvačka Lady Gaga a předvedla hudební koláž několika svých nejslavnějších skladeb. Do svého vystoupení zpěvačka přímo skočila, začátek jejího programu se totiž odehrával přímo na střeše fotbalového stadionu. A i když se jednalo o předtočený úvod, stylovost mu rozhodně nechyběla. Gaga už dopředu prohlašovala, že se vyhne politickým prohlášením, přesto se jednalo o silné vystoupení s důrazem na svobodu a osobnost jedince.

Gaga:

Zdroj: Youtube