Inspirace

10 lákadel brazilské kuchyně

11. srpen 2016 četba na 1 minutu
Feijoada je brazilské národní jídlo.

Feijoada je brazilské národní jídlo.

Foto: Shutterstock

Čína, Mexiko, Itálie. Vyhlášené kuchyně těchto zemí většina lidí dobře zná. Jaké jsou ale chutě Brazilců? Co se nejvíce jí na olympiádě v Riu de Janeiru? Týdeník Dotyk se podíval na největší zajímavosti z brazilských kuchyní.

FOTOGALERIE

Oblíbený dezert quindim se vyrábí především z cukru, žloutků a kokosu. Jedná se o speciální pudink, který obvykle vypadá jako obrácený lesklý tmavě žlutý šálek. Může být také ve velké kruhové formě, pak se nazývá quindão a podává se nakrájený na plátky. Moqueca neboli mořská ryba v kokosovém mléku, rajčata, cibule, česnek, koriandr a palmový olej. To vše pomalu uvařeno ve speciální míse a podávané s krevetami nebo vykostěnými rybami podle chuti. Tento recept původně pochází z jihovýchodní Brazílie. Brazilské národní jídlo feijoada. Základem jsou vařené černé fazole s minimálně dvěma druhy podušeného masa a uzeninou, vše osmažené na sádle a následně dlouze dušené. Dále se přidají chilli papričky, pomerančová šťáva, bobkový list nebo třeba bílý rum.