1. Playa de Palma, Mallorca, Španělsko

Playa de Palma, Mallorca, ŠpanělskoAutor/Zdroj: Megapark/trivago.cz

Pláž Playa de Palma se rozprostírá na šesti kilometrech pobřeží baleárského ostrova Mallorca. Hned za pláží s téměř bílým pískem se táhne úzký pás palem, který ji odděluje od promenády s bary, restauracemi a diskotékami. Večery jsou zde opravdu rušné. Vzduch je i na konci září ohřátý na příjemných 25 a vody Středozemního moře na 22 stupňů.

2. Albufeira, Portugalsko

Albufeira, PortugalskoAutor/Zdroj: Turismo de Madeira/trivago.cz

V portugalském Algavre, asi 40 km od letiště ve Faro, leží malá rybářská vesnička Albufeira. Rušný noční život, připomínající Las Vegas, se odehrává v části zvané „Strip". Hlavní ulicí zábavy je tu Avenida Francisco Sá Carneiro, kde jsou bary, restaurace a diskotéky pod širým nebem. Pláže jsou s městem spojeny trochu netypicky – na jednu vede tunel, na jinou se dostane zase výtahem. Dokonce i v říjnu tu má moře příjemných 21 stupňů.

3. Novalja, Pag, Chorvatsko

Novalja je hlavní centrum zábavy na Pagu, pátém největším ostrově na Jadranu. Necelé 4 kilometry od centra města se nachází proslulá pláž Zrće, kam se návštěvníci pohodlně dostanou kyvadlovou dopravou. Na pláži se nachází několik klubů s bazénky, kam lákají milovníky taneční a elektro hudby známí dýdžejové. Zažít se zde dá i party na lodi.

4. Mamaia, Rumunsko

Mamaia, RumunskoAutor/Zdroj: Rumänisches Touristenamt Wien/trivago.cz

Mamaia, nejstarší a největší rumunské lázeňské město na břehu Černého moře, je známá pro své široké pláže s jemným pískem. Nachází se na tři kilometry dlouhém a 300 metrů širokém cípu – z jedné strany ji omývá slané Černé moře, z druhé pak vody jezera Siutghiol. Bohatý noční život se na takzvané Ibize východní Evropy soustřeďuje v severní části města, kde se z místních klubů často line elektro hudba. Během dne stojí za to projít se po promenádě či si vychutnat výhled z místní plážové lanovky.

5. Gümbet, Turecko

Gümbet, TureckoAutor/Zdroj: Go to Turkey/trivago.cz

Gümbet je letovisko na břehu Egejského moře, nachází se asi 2 kilometry od centra známějšího tureckého pobřežního města Bodrum. Je oblíbené zejména mezi mladými lidmi pro temperamentní noční život. Jak nedaleko pláže, tak i přímo na pláži se pořádají večírky a v barech pak taneční party až do ranních hodin. Za dne je z pobřeží vidět jak hrad svatého Petra, tak řecký ostrov Kos.

6. Playa d'en Bossa, Ibiza, Španělsko

Na půl cesty mezi letištěm a městem Ibiza leží Playa d'en Bossa, nejdelší pláž tohoto španělského ostrova. Tuto nejrušnější pláž na jihu ostrova lemuje bezpočet barů, kaváren a diskoték a činí z ní ideální místo pro zábavy a tancechtivé. Pokud zbudou síly, jsou tu i party čluny či sportovní a zábavní aktivity – od windsurfingu a jízdy na vodních lyžích až po aquapark.

7. Makarska, Chorvatsko

Mezi Dubrovníkem a Splitem se na chorvatském pobřeží nachází nejznámější středisko v Dalmácii – Makarska. Odpoledne se návštěvníci přesouvají z vyhřáté pláže k prvnímu studenému drinku do některého z plážových barů, během večerů pak zkoušejí na místním trhu místní vína a likéry, než se nechají zlákat bohatým nočním životem. Rána pak tráví procházkami po promenádě vedoucí podél přístavu, kde posnídají v jedné z četných kaváren s výhledem na Jaderské moře.

8. Lloret de Mar, Španělsko

Na katalánském pobřeží Costa Brava se nachází bývalá rybářská vesnička Lloret de Mar. Během letních nocí tady zavítá do jednoho z více než stovky místních barů a diskoték okolo 150 tisíc návštěvníků. Například v Disco Tropics se lze ponořit do pěny během foam party či protančit noc na hudbu mixovanou známými dýdžeji.

9. Paceville, St. Julian's, Malta

Paceville je nočním životem proslulá oblast v malém ostrovním státečku Malta. Je doslova posetá bary, kluby, diskotékami a dalšími centry zábavy. Většina klubů nabízí vstup zdarma a slibuje zábavu až do ranních hodin. Jedním z největších krytých klubů je Sky Club, který s rozlohou 2000 m2 zvládne roztančit až 3400 lidí. Po protančené noci se mohou vydat do Hypogea Hal Saflieni, posvátného podzemního prostoru, který patří na seznam světového děditctví UNESCO.

10. Slunečné pobřeží, Bulharsko

Slunečné pobřeží leží na břehu Černého moře mezi městy Varna a Burgas a za své jméno vděčí místnímu příjemnému podnebí – jasné nebe, vyšší teploty a teplé moře. I v září tady teplota vody dosahuje příjemných 22 °C. Osm kilometrů dlouhá a 150 metrů široká pláž s postupným vstupem do moře nabízí řadu aktivit od šlapadel po skútry, a také plážové bary. V noci lákají k tanci kluby a diskotéky u promenády.