Během 10 let pomohla česká neziskovka založit desítky zemědělských družstev, stovkám škol ukázala, jak používat dokumentární filmy ve výuce, a místním filmařům poskytla nové znalosti pro rozšíření vlastní filmové tvorby. Pomohla také integrovat sociálně vyloučené lidi zpět do společnosti. Kromě rozvojové spolupráce Člověk v tísni poskytoval zemi i humanitární pomoc po ozbrojeném konfliktu v Jižní Osetii v roce 2008.

Gruzie za posledních deset let zažila ekonomický růst a nyní má jedinečnou příležitost úzce spolupracovat s Evropskou unií a dalšími zahraničními partnery. „Naším úkolem je nyní pomoci Gruzii, aby z této příležitosti profitovala celá společnost včetně chudých a znevýhodněných lidí. Česká republika si v minulosti prošla podobným procesem, takže může předávat své zkušenosti dál," říká vedoucí mise ČvT v Gruzii Lauriane Gauny.

„V Gruzii je vidět větší optimismus než v zemích střední Evropy. Má za sebou opravdu těžkou minulost, takže si zde lidé dokážou více vážit toho, co mají," říká ředitel Člověka v tísni Šimon Pánek. „Lidé z ostatních zemí by sem měli jezdit častěji, aby si uvědomili, jak těžce museli Gruzínci zapracovat na tom, aby se jejich země dostala až sem – do fáze, kde stát slouží lidem, nikoliv lidé státu," dodal.