Neříkej, že to nejde, raději řekni, že to zatím neumíš. Autorem známého citátu je Tomáš Baťa, nejslavnější český podnikatel, zakladatel světoznámého obuvnického impéria a rovněž tvůrce originální ideologie „kapitalismu s lidskou tváří".

Dvanáctého července uplyne již 84 od chvíle, kdy roku 1932 vzlétlo z otrokovického letiště v husté mlze jeho letadlo, ztratilo směr a zřítilo se do areálu Baťovy továrny. Podnikatel nalezl v jeho troskách smrt, stejně jako pilot Jindřich Brouček.

Dotyk speciál

Kdo se postaral, že značka Baťa dál dobývala svět? Proč je dodnes symbolem první Československé republiky? O ševcovském rodu Baťů, stejně jako o dalších významných podnikatelích z dob první republiky a konce monarchie si můžete přečíst v prvním tištěném speciálu Dotyku s názvem Miliardáři první republiky, který je k dostání v trafikách a ve vybraných obchodních řetězcích.

Ve skvělém čtení na léto najdete profily lidí, jejichž značky mnohdy přežily až do současnosti. Baťa, Škoda, Odkolek, Walter, Podolská, Wannieck, Rothschild, Křižík, Hlávka, Loos... To je elita, která položila základy průmyslu a podnikání v českých zemích.

Kromě trafik je možné speciál pořídit jednoduše také formou textové zprávy. Stačí zaslat jednu SMS na číslo 90211 ve tvaru DEN mezera DOTYK mezera JMENO mezera PRIJMENI mezera ADRESA mezera PSC. Cena je 89 korun včetně doručení (+cena za SMS dle tarifu operátora).