Avast Software
Výrobce antivirových a dalších bezpečnostních programů, které po světě používá na 230 milionů lidí, se v lednu přestěhoval do nového sídla v budově Enterprise Office Center v Praze na Pankráci. Firma v posledních pěti letech ztrojnásobila počet zaměstnanců na aktuálních více než 650. K dispozici mají kantýnu a kavárnu s občerstvením po celý den zdarma, 45 zasedacích místností, golfový simulátor nebo nahrávací studio.

STRV
STRV je poměrně mladá, přesto dynamicky rostoucí firma rozkročená mezi Prahu, Brno a tři pobočky ve Spojených státech amerických. Od svého startu v roce 2009 už vývojáři mobilních a webových aplikací nabrali více než stovku spolupracovníků. Pražská centrála startupu se před několika týdny přestěhovala do kancelářské budovy River Garden v Karlíně. „Chtěli jsme vytvořit kanceláře, které budou odrážet naši firemní kulturu a fakt, že pracujeme pro americké startupy. Proto nemáme zlaté kliky, ale březový háj, vlastní bar, posilovnu, rozlehlé terasy a vířivku," uvedl pro server CzechCrunch spoluzakladatel STRV Lubo Smid. (Mimochodem, rozhovor s ředitelem firmy Davidem Semerádem najdete ZDE.)

Zdroj: Youtube

Socialbakers
Socialbakers patří mezi nejhodnotnější technologické startupy s českými kořeny. Firma nabízející nástroje na měření výkonnosti na sociálních sítích má po několikátém investičním kole momentálně valuaci asi 200 milionů dolarů. Loni v létě se společnost ze dvou vinohradských vil sestěhovala do moderně zařízených kanceláří v srdci pražského Karlína. Spojovacím prvkem open spacu jsou velké lodní přepravní kontejnery. „Nechtěli jsme luxusní kanceláře, ale aby byly originální a použitelné. Takové, ve kterých se člověk cítí jako ve své oblíbené kavárně," dodává zakladatel Socialbakers Jan Řežáb.

Zdroj: Youtube