„K tomu vám řeknu jediné – paranoia je velmi závažná choroba. Pocity jsou jedna věc, ale já mám radši tvrdá data. A těmi daty jasně dojdete k výsledku, že je tady ministr zemědělství, který pracuje pro resort. A to, že velké příjmy ze zemědělství má současný ministr financí, je prostě holý fakt, protože jeho koncern obhospodařuje i nejvíce polí. Stejně jako má velké příjmy z reprodukčních klinik a z petrochemie," odmítl Bělobrádek v rozhovoru pro magazín Dotyk kritiku, že Jurečka dělá na ministerstvu kroky ve prospěch nynějšího ministra financí, šéfa hnutí ANO a zároveň majitele zemědělsko-potravinářského koncernu Agrofert.

Babiš, politik a byzmysmen v jedné osobě, má velký užitek i z jiných státních podpor v dalších sektorech, kde jeho Agrofert podniká.

To, že se Babišovi neustále zvyšují dotace, považuje za přirozené, stejně jako má prý politik a byzmysmen v jedné osobě velký užitek i z jiných státních podpor v dalších sektorech, kde jeho Agrofert podniká. „Ty dotace dostává nejen pan Babiš, ty jsou pro všechny farmáře a podnikatele. Stejně tak, kdyby se nyní rozšířila možnost placení dalších cyklů pro umělé oplodnění, tak pan Babiš, který má asi 50 procent trhu reprodukčních klinik, by z toho měl v absolutních číslech nejvíc. Tak to máme celé zrušit?" klade v rozhovoru řečnickou otázku Pavel Bělobrádek.

Přestože Jurečku, prvního místopředsedu lidovců, na jednu stranu brání, na druhou jej nijak výslovně nezmiňuje a nefavorizuje, když je tázán, kdo by se měl stát novým předsedou KDU-ČSL, pokud by se on ve funkci předsedy rozhodl skončit. A to se prý letos v prosinci může stát.

Celý rozhovor s vicepremiérem si můžete přečíst ZDE.