Igor Gáborík, někdejší policista, jenž byl nedávno zatčen příslušníky protimafiánského útvaru, obviněn z rozsáhlé trestné činnosti a následně vzat do vazby, formálně zůstává šéfem benzinové pumpy Pap Oil v pražské Ruzyni, která patří do sítě nadnárodního koncernu MOL. Ta má v Česku 315 čerpacích stanic a je druhou nejvýznamnější firmou v této branži.

V Budapešti sídlící ropná a plynárenská skupina, jejímž největším akcionářem je maďarský stát, zatím nevidí důvod, proč by měla svůj vztah ke Gáboríkovi zásadně přehodnocovat. „Probíhající vyšetřování se netýká Pap Oilu. Jiné aktivity pana Gáborika nám nepřísluší komentovat," reagoval na dotazy týdeníku Dotyk mluvčí MOL ČR Tomáš Pavlík.

Týdeník Dotyk se zajímal i o to, proč si vlastně koncern MOL muže s velmi kontroverzní pověstí do manažerské pozice u čerpací stanice v pražské Drnovské ulici vybral. Maďarská firma to vysvětluje tím, že Gáboríka „zdědila", když v roce 2012 síť čerpacích stanic Pap Oil odkoupila. „Pan Gáborík byl historicky provozovatelem této čerpací stanice Pap Oil a my jsme ho akvizicí převzali," vysvětlil mluvčí.

Jak už týdeník uvedl, trestně stíhaný Gáborík je u pumpy v Ruzyni nadále veden jako odpovědný vedoucí. Některé neoficiální informace hovoří přitom o tom, že do okruhu Gáboríkovy klientely v minulosti patřili i někteří policisté a státní zástupci, kteří měli údajně možnost tankovat PHM za nápadně výhodných cenových podmínek. I to měl být jeden ze způsobů, jak si provozovatel pumpy získával náklonnost mužů zákona. „I mě to nabízeli, ale já jsem tuhle 'službu' s díky odmítl," řekl týdeníku Dotyk někdejší policista, který Gáboríka zná ještě z dob, kdy pumpař pracoval u pražské hospodářské kriminálky.