Kromě gigantu Amazon.com založil Jeff Bezos také společnost Bezos Expeditions, pod jejíž hlavičkou realizuje celou řadu netradičních projektů. Vlastní také noviny Washington Post. Navíc investoval do mnoha dalších společností, např. Airbnb.com, Uber, Blue Origin, Business Insider, Zocdoc apod.

Bezosovo centrum inovace při muzeu historie a průmyslu v Seattlu

Interaktivní expozice, která návštěvníkům přibližuje historii inovace v Seattlu. Vznikla v roce 2011 a jejím hlavním cílem je vzbudit v mladých lidech zájem o techniku, technologie a inovace.

Bezosovo centrum pro výzkum dynamiky nervových obvodů

V roce 2011 věnovali manželé Bezosovi Princetonské univerzitě 15 milionů dolarů na založení nového centra na výzkum mozku.

Bezosova nadace

Nadace podporuje vzdělávání dětí a mladých lidí inovativním a na praxi zaměřeným způsobem.

10 000 years clock

Monumentální hodiny, které Bezos Expeditions buduje v horách západního Texasu. Hodiny tiknou pouze jednou za rok. „Stoletová" ručička se pohne jednou za 100 let, „tisíciletová" pak jednou za tisíciletí. Hlavní myšlenky projektu jsou dvě: zaprvé má projekt demonstrovat technologickou úroveň naší společnosti, která je schopna takový hodinový stroj sestrojit, zadruhé má být upomínkou na budoucnost a udržitelný rozvoj.

The Washington Post

V srpnu 2013 koupil Jeff Bezos renomovaný list Washington Post. V dopise zaměstnancům napsal, že „žurnalistika hraje klíčovou roli ve svobodné společnosti". Jinými slovy, dal najevo svoji víru, že novinařina přežije i navzdory tlakům, kterým je nejen v Americe vystavována.