Tento vynález, jež byl posledním dílem Nikoly Tesly, měl geniální samotář v plánu uvést v život.

Záhadné paprsky smrti

Vzhledem k tomu, že Tesla byl pravděpodobně zavražděn a veškerý jeho výzkum byl ukraden, nikdo skutečně neví, zda tento projekt skutečně dokončil. Paprsek smrti je tak opředen mnoha nejasnostmi.

Nabízí se otázky jako: Dokončil paprsek smrti? Byl zavražděn, protože jeho výtvor byl příliš výkonný? Jsou plány tohoto stroje na zabíjení v rukou někoho, kdo by jej využil k nekalým záměrům? Mohl to být sám Adolf Hitler, kdo nařídil zavraždění Nikoly Tesly? I tato teorie se totiž skutečně objevuje!

Porozumět vynálezům tohoto vědce totiž znamená porozumět člověku, který byl jistě trochu šílený.

Nejšílenější géniův projekt zabavila FBI

Psal se leden 1943. Evropa byla právě uprostřed druhé světové války, když byl v newyorském hotelovém pokoji nalezen zavražděný nejplodnější americký vynálezce Nikola Tesla. Obsah jeho trezoru byl ukraden a všechny tajné spisy týkající se vyšetřování byly odtajněny až v září roku 2016.

Pro více informací se podívejte na toto video:

Zdroj: Youtube

Nabízí se otázka, proč se FBI vůbec do vyšetřování zapojila? Tesla přece nebyl ani vysoce postavený bankovní lupič, ani mezinárodní terorista.

Spekuluje se však, že Teslův "paprsek smrti" mohl být první zbraní hromadného ničení na světě. FBI se tak mohla snažit se jí zmocnit. Navíc v době, která byla klíčová pro toto válečné období. Přičemž to byl sám věděc, jež tvrdil, že jeho přístroj by byl schopen sestřelit nepřátelská letadla na vzdálenost až stovek kilometrů.

Nebyla to jen zbraň. Tesla teoreticky předpokládal, že systém, jako je Paprsek smrti, bude klíčem k odemčení rozsáhlé bezdrátové distribuce energie.

Je to opravdu neuvěřitelné. Tento muž tak vymyslel technologii, která se plně buduje až nyní. Již tehdy, před sto lety byl blíž, než mnozí dnes.

Tesla byl jistě fenoménem své doby. A zůstává jím stále. Do Ameriky přijel v pouhých 28 letech, aby zde odhalil svůj charakteristický vynález: střídavý elektrický proud. Ten byl výkonnější a účinnější než konstrukce Thomase Edisona. Přestože se Tesla stal ozdobou vyšší společnosti, ve světle reflektorů se necítil dobře. Proto se stáhl do své laboratoře. Často tak nebyl po celé týdny k vidění.

Fámy o tom, co přesně Tesla ve své laboratoři vytvářel, přetrvávaly až do jeho smrti a v následujících desetiletích se ještě více rozšířily.

Zdroje:

www.sciencehistory.org

allthatsinteresting.com

teslaresearch.jimdofree.com