Obsahuje hormon podobný inzulinu: Čaj z téhle prastaré bylinky by měli pít nejen všichni cukrovkáři
2 / 4
Zavřít galerii
close
info
Martina Strihova / Shutterstock
Pečené celerové hranolky jsou skutečnou delikatesou. Výborná zpráv je, že se po nich vůbec netloustne, protože jsou od přírody zdravé, plné důležitých vitamínů a minerálů.
close
info
InfinitumProdux / Shutterstock
Rozlišujeme dva druhy celeru, a těmi jsou bulva a řapík. Oba obsahují primárně vodu, vlákninu a sacharidy. Najdeme v nich silice, fenocyklické sloučeniny, jako je kyselina chloregonová a flavonoidy.
close
info
Profimedia
Oba dva druhy celeru mají společné léčivé účinky na cukrovku. Z řapíkatého celeru, ale uděláte během chvilky osvěžující fresh.
close
info
Ahanov Michael / Shutterstock.com
Čerstvý celer je vynikající do salátů, kterým dodá zajímavější, aromatickou a osvěžující chuť.