Zrychlí pohyb střev a nakrmí prospěšné střevní bakterie: Tento český strom je klíč k dlouhověkosti
4 / 5
Zavřít galerii
close
info
Archiv ireceptar.cz
Tato přírodní projímadla jsou velmi účinná při udržování zdravého zažívacího systému a prevenci problémů s trávením. Kůra je též skvělým zdrojem hořčíku, škrobu, vápníku, šťavelanu vápenatého. Kromě toho obsahuje mnohé vitamíny A, B, C a K.
close
info
James Nature Pics / Shutterstock
Extrakty z kůry se tradičně používají k léčbě kašle, bolestí v krku, žaludečních vředů a zánětů. Tento přírodní lék si získává stále větší pozornost nejen mezi příznivci alternativní medicíny, ale také mezi vědci, kteří zkoumají jeho potenciál v moderní medicíně.
close
info
spline_x / Shutterstock
Slizovité látky jilmu poskytují tyto živiny, protože jsou prebiotické, což znamená, že slouží jako potrava pro prospěšné střevní bakterie. Tímto způsobem přispívají k udržení rovnováhy v mikrobiomu, což má pozitivní vliv na imunitní systém, metabolismus a celkovou pohodu.
close
info
anmbph / Shutterstock
Čaj z vnitřní kůry jilmu vytváří ochranný povlak na sliznicích, čímž zklidňuje podráždění a účinně zmírňuje symptomy refluxu. Využití tohoto přírodního prostředku přináší úlevu a podporuje celkové zdraví trávicího systému.
close
info
lubov62 / Shutterstock
Mistři ve využívání přírodních zdrojů pro léčebné účely byli Keltové, a jilm nebyl výjimkou. Jilmová kůra byla pro Kelty důležitá z několika důvodů.