Toto jsou nejškodlivější druhy masa: Je plné soli a cholesterolu, způsobuje záněty. Češi je přesto milují
2 / 4
Zavřít galerii
close
info
Shutterstock / Shutterstock
Zdravé, jak asi tušíte, nejsou pro naše tělo ani klobásy. Obecně platí, že masné výrobky jsou téměř na každém seznamu potravin, které našemu tělu neprospívají.
close
info
Profimedia / Profimedia
Červené maso, jako je hovězí, vepřové a jehněčí, bylo WHO klasifikováno jako „pravděpodobný karcinogen“.
close
info
afotostock / Shutterstock
Jako první je třeba výrazně omezit nebo lépe, úplně vyřadit ze stravy, a možná vás to překvapí, je ribeye steak.
close
info
Pixabay.com
Jehněčí maso obsahuje 11 gramů nasycených tuků na 115 gramovou porci. Pokud si život bez jehněčího neumíte představit, volte jehněčí plec nebo kotlety, které obsahují 9 gramů tuku na stejnou porci.