Lékaři tvrdí, že tyto běžné potraviny zabraňují ztrátě paměti. Škoda, že Češi to netuší a ji je málo
1 / 4
Zavřít galerii
close
info
itor / Shutterstock
Beta-kartoten je zdrojem vitamínu A, podporuje pigmentaci pokožky a nejvíc ho obsahuje mrkev.
close
info
Profimedia / Profimedia
Další potravinou, která zabraňuje ztrátě paměti, jsou bobule. Ty jsou skvělým zdrojem antioxidantů a flavonoidů, které zabraňují poškození buněk mozku vlivem volných radikálů. Jsou to potraviny jako borůvky, ostružiny a maliny.
close
info
Sergiu22 / Shutterstock
Potravinou, která zabraňuje stárnutí mozku, jsou ryby. Zejména tuňák a losos jsou vynikajícím zdrojem omega-3 mastných kyselin, které jsou pojí s dobrým stavem mozku a snížením rizika poklesu kognitivních funkcí.
close
info
Profimedia / Profimedia
Borůvky jsou nejen chutné, ale především plné tělu prospěšných antioxidantů. Mají nižší obsah cukru, než kolik ho nalezneme v jiných druzích ovoce.