Tyto oblíbené potraviny nikdy nejezte syrové. Vypadají neškodně, ale mohou vás i zabít.
2 / 4
Zavřít galerii
close
info
Profimedia / Profimedia
První potravinou, kterou byste nikdy neměli jíst syrovou, jsou brambory. Syrové brambory jsou nebezpečné díky obsahu solaninu. Toxinu, který je pro člověka skutečným nebezpečím.
close
info
FabrikaSimf / Shutterstock
V syrovém stavu byste neměli konzumovat ani syrové, tedy nepasterizované mléko. Důvodem je bakterie E.coli, kterou nepasterizované mléko obsahuje. Konzumací syrového mléka se vystavujete také riziku salmonelózy.
close
info
Profimedia / Profimedia
Další potravinou, kterou rozhodně nikdy nejezte syrovou, jsou vejce. Konzumací syrových vajec se vystavujete riziku salmonelózy. Ta se ve vaječném žloutku drží také v případě, že vejce vaříme a žloutek konzumujeme v tekutém stavu.
close
info
Krasula / Shutterstock
Pokud jste milovníkem oříšků, pak si dejte pozor na mandle. Hrozbou jsou ale pouze ty hořké. Hořké mandle obsahují amygdalin. Amygdalin je látka, která mandlím dodává jejich hořkou chuť. Přemíra amygdalinu v našem těle způsobí jeho rozklad, během kterého vzniká tělu nebezpečný kyanovodík.