Adam Rainer se narodil roku 1899 rodičům průměrného vzrůstu. Rostl velmi pomalu, oproti svým vrstevníkům byl skutečný drobeček. Rodičům to ale nevadilo, věnovali mu veškerou lásku, jakou si dítě zaslouží.

Za první světové války se Rainer přihlásil do armády, avšak neprošel lékařským vyšetřením. V 18 letech měřil pouhých 122 cm a byl oficiálně prohlášen trpaslíkem. Armádní lékaři ho vyhodnotili jako "příliš malého a slabého".

O tři roky později ale začal Rainer zničehonic růst. Zpočátku ho to možná těšilo, jenže když ve svých 31 letech měřil už 218 cm a růst se nezastavoval, bylo zřejmé, že něco není v pořádku.

Lékaři u muže diagnostikovali nádor hypofýzy, který způsobuje nadměrnou produkci růstového hormonu, a rozhodli se pro riskantní operaci. Ta se sice zdařila a růst se po ní skutečně zpomalil, Rainerovo tělo už však bylo nepřirozeně rychlým růstem poznamenáno: pacient měl pokřivenou páteř a trpěl nesnesitelnými bolestmi.

Později už ani nemohl vstát z postele, oslepl na jedno oko a ztrácel sluch. Dožil se pouhých 51 let. V době smrti měřil neuvěřitelných 234 cm.