Za první světové války nebylo tak neobvyklé, že francouzská žena otěhotněla s německým vojákem na dovolence. Charlotte se však coby neprovdaná dívka za své těhotenství velmi styděla. Když se jí v březnu následujícího roku narodil syn, dala mu jméno Jean-Marie, nechala ho u prarodičů a sama utekla do Paříže. Později se provdala za Clémenta Loreta, který chlapce přijal za vlastního.

O synově otci Charlotte nikdy nemluvila. Teprve na smrtelné posteli přiznala, že dítě počala s "mladým skromným německým vojákem jménem Adolf Hitler".

Ironie osudu tomu chtěla, že se Jean-Marie během druhé světové války připojil k francouzskému odboji a hrdě chránil Maginotovu linii před invazí Němců.

Když se dozvěděl, koho matka označila za jeho otce, všemožně se snažil informaci ověřit. V 70. letech dokonce najal vědce, kteří našli podobnosti jeho písma s písmem Hitlerovým, a potvrdili, že měl s vůdcem stejnou krevní skupinu. Přímý důkaz Hitlerova otcovství však chybí dodnes. Německý diktátor při mnoha příležitostech zdůrazňoval, že žádné děti nemá; o synovi počatém s francouzskou venkovankou během první světové války by nakonec beztak nejspíš neměl ani tušení.

Jean-Marie zemřel roku 1985, aniž se dozvěděl pravdu. Ve snaze přijít na kloub rodinnému tajemství pokračuje jeho syn Philippe Loret, který je přesvědčený, že Adolf Hitler byl jeho dědem. V loňském roce dokonce odcestoval do Ruska, kde požádal o analýzu DNA na základě vůdcových ostatků držených v moskevských archivech. Výsledek dosud není znám.