Aljašský trojúhelník se rozprostírá od Anchorage po Juneau a pokrývá velkou vzdálenost mezi nimi, až k severnímu Utkiagaviqu. Tato oblast je odlehlá a neúrodná a z velké části pokrytá divočinou, ale i navzdory tomu zde žije poměrně dost obyvatel a zavítají sem i turisté. A většinou se i vrátí, ale… Případy pohřešovaných osob jsou v této oblasti velmi četné. A za posledních více než dvacet let zde bylo nahlášeno více než 16 000 pohřešovaných osob. Do hry se tak dostávají paranormální jevy, zejména pak "energetický vír".

Na dokument se podívejte zde:

Zdroj: Youtube

Energetický vír, anebo snad vydří muž?

Energetický vír je nadpřirozená anomálie, stručně řečeno se jedná o intenzivní elektromagnetickou energii, která způsobuje podivné věci. Obdobné jevy jsou zaznamenány i v Bermudském trojúhelníku, na severním a jižním pólu anebo kolem Stonehenge a Velké pyramidy, kde mohou lidé cítit zmatek anebo mít halucinace. V Aljašském trojúhelníku pak tyto mohou vést i ke zmizení lidí.

Prvním, kdo zde zmizel – alespoň mediálně, byl v roce 1972 Hale Boggs, vůdce většiny v americké Sněmovně reprezentantů, jehož letadlo zde zmizelo a nikdy nedorazilo do cíle a zmizelo beze stopy.

Na vině může být ale také vydří muž. Kdo, nebo co, to je? Vydří muž Kushtaka je kryptoid, který se objevuje v tradičních pověstech některých domorodých skupin na Aljašce. Dokonale napodobuje zvuky, třeba křik ženy nebo dítěte, aby oklamal pocestné, které pak zabije nebo promění v jiného Kushtaka. Lidé proto často věří, že je to on, kdo stojí za tajemnými zmizeními.

Realističtějším vysvětlením je pak rozlehlost Aljašky, díky níž by se mohla letadla třeba ztrácet beze stopy pod lavinami v ledovcích, kde je téměř nemožné trosky najít.

Video o Aljašském trojúhelníku vám udělá lepší představu:

Zdroj: Youtube

Co je aljašský energetický vír?

Na Aljašce je však tento energetický vír ještě doveden trochu více do extrému. Elektronická měření zde skutečně zjistila velké koncentrace magnetických anomálií, z nichž některé narušily kompasy do té míry, že se odchylovaly až o 30 stupňů. Někteří pátrači a záchranáři navíc hlásili zvukové halucinace, dezorientaci a závratě.

O tomto typu energetického víru se ale nemluví jen v negativech. Při jeho opačném pohybu se říká, že napomáhá léčení, meditaci, kreativitě a sebepoznávání, i proto je častým cílem lidí, zabývajících se touto problematikou. Jenže Aljaška je případem negativního víru, kdy se energie naopak spirálovitě stáčejí dolů proti směru hodinových ručiček a pozitivní energii z okolí odčerpávají. Výsledkem jsou pak deprese, noční můry, dezorientace, zmatenost a zrakové i zvukové halucinace. Kromě Bermudského trojúhelníku se to děje i v japonském Ďáblově moři a na Velikonočním ostrově.

Protiklady aljašského trojúhelníku

Aljašský trojúhelník se táhne od nejlidnatějšího města ve státě až po jedno z nejodlehlejších, což je i další důvod, proč se zde může na tak obrovském území stát ledacos.

Počet ztracených lidí v tomto území je dvakrát vyšší než celostátní průměr. Ztratí se zde asi čtyři z tisíce osob. I kdyby byl na vině obtížný terén a nikoli žádná záhada, statistiky mluví za vše. V každém roce se na Aljašce pohřešuje 500 až 2000 lidí, které už nikdo nikdy nespatří. Úřady provádějí stovky záchranných misí, které se většinou vracejí bez nalezení pohřešované osoby nebo jakýchkoli důkazů. To je poměrně děsivé, nemyslíte?

Zdroj: Youtube

V roce 1986 se japonské letadlo letící z Islandu do Anchorage stalo v této oblasti svědkem zvláštní situace. Narazilo zde na pravděpodobně tři samostatná letadla, která všechna následovala trasu letu, ale asi po 30 minutách zmizela, zatímco prováděla zvláštní manévry.

Kromě vydřího muže skutečně v Aljašském trojúhelníku můžete hravě narazit i na medvěda grizzlyho, který sám o sobě může být příčinou zmizení lidí, stejně jako další nebezpečná zvířata. Anebo pak sněžný muž, o němž se též traduje, že se tudy prohání.

I navzdory těmto všem nebezpečím a pověsti, která Aljašský trojúhelník provází, je místo stále vyhledávaným turistickým cílem. Anebo právě proto?

Zdroje:

www.cracked.com, www.legendsofamerica.com, www.thetravel.com