Vypadalo to na další běžný pracovní den. Ředitel odboru parků a rekreace města Amarillo ve státě Texas Michael Kashuba dorazil do své kanceláře. Odložil tašku a poprosil asistentku o kávu. Najednou mu zazvonil telefon. „Myslím, že o tomto by jste měl vědět," ozval se hlas jeho kolegy z oddělení bezpečnosti Amarillské zoo. „Můžete přijít za mnou?" Když ředitel došel k bezpečákům, ihned poznal, že se děje něco neobvyklého. Nakoukl jim přes rameno a zalapal po dechu. Na obrazovce počítače byl záhadný tvor.

„Toto se nám včera v noci procházelo kolem obvodového plotu," vysvětlil situaci hlídač. „Narazili jsme na to před chvíli, když jsme procházeli záznam. Nepokusilo se to dostat do zoo, nikomu to neublížilo. Ale co to je a co hledalo?" Michael Kashuba zavrtěl hlavou, aby zahnal prvotní šok. „Netuším," odpověděl. „Ale máme senzaci."

Postava v Amarillo zoo

A měl pravdu. Jakmile se fotografie z bezpečnostní kamery dostala na veřejnost, objevilo se tisíce návrhů, co je záhadná postava zač. „Chceme, aby se lidé pobavili," vysvětlil ředitel. „Proto jsme místní obyvatele vyzvali, aby nám záhadného tvora pomohli identifikovat. Jen je důležité poznamenat, že tato entita byla mimo zoo. Není to tedy zatoulané zvíře."

Nejčastěji si lidé tipují, že jde o člověka v chlupatém obleku nebo bytost s podivným kloboukem. Jiní zase spekulují, že by mohlo jít o muže s přítelkyni na zádech. Objevil se i komentář, že tvor vypadá jako Jack Sparrow, postava ze slavného filmu Piráti z Karibiku.

Mnoho lidí na sociálních sítích navrhlo další filmové hrdiny. Mohlo by se jednat o Ježka Sonica, Goofyho, Crashe Bandicoota ze stejnojmenné počítačové hry nebo o kojota Vildu.

Bájná příšera v Amarillo

Další nadšenci navrhují, že se před branami zoo procházel legendární americký tvor Čupakabra. Jde o malého, štíhlého a chlupatého humanoida s úzkou čelistí a černýma očima. Toulá se po nocích a pije krev jiných zvířat. Mimo jiné se živí také melouny. Poprvé byl spatřen v květnu 1995 v Portoriku, kde údajně usmrtil osm ovcí.

Zdroj: Youtube

Fanoušci seriálu Stranger Things zase upozorňují, že postava vypadá jako Demogorgon, první hlavní nestvůra a ikonická postava snímku.

Zdroj:

www.cs.wikipedia.org, www.denik.cz, www.hitechglitz.com, www.amarillo.gov