Důl v Artigas v Uruguayi vydal své ohromující tajemství, které se povede skutečně jen jednou za život. Horníci zde objevili ohromující shluk třpytivých krystalů ametystu na geodu, což je kulovitý kus sopečné horniny s dutým vnitřkem. Pracovníci dolu Santa Rosa společnosti Uruguay Minerals dokázali hroudu tvrdé horniny rozbít bagrem a uvnitř našli nečekané překvapení: Dokonalý, žárem tvarovaný shluk krystalů ametystu.

Symbolika srdce

Symboly srdce jsou v naší kultuře hluboce zakořeněny, stejně jako třeba symbol čtyřlístku coby štěstí. Srdce bylo přitom námi vytvořené, ale obecně se zobrazuje jako dvě stejné křivky, které se dole setkávají v bodě a nahoře v hrotu. Geometricky je srdce někdy zobrazeno jako kombinace znaménka „menší než" a čísla tři, čímž také vznikne ležaté srdce.

Symbol se začal v naší historii objevovat už v 5. století př. n. l., a to navzdory tomu, že naše lidské srdce, coby orgán, vypadá zcela jinak.

Nevídaný šťastný nález

Parta horníků pracovala jako obvykle v novém dole Santa Rosa společnosti Uruguay Minerals v oblasti Catalan v Artigas v Uruguayi. Nikdo nečekal, že tento den se stane nezapomenutelný. "Byl to běžný den v našem dole. Pracovníci byli právě vpuštěni do oblasti, aby v novém dole našli další ametystové kameny," upřesnil Marcos Lorenzelli z Uruguay Minerals. "Čedič byl však velmi tvrdý, a tak jeden z horníků zažertoval: Teď musíme najít úžasné krásné kameny díky těžké práci, kterou zde musíme vykonávat."

Na otvírání jiného kamene s krystalem ametystu se podívejte zde:

Zdroj: Youtube

A to se mu splnilo, když byla objevena ametystová geoda ve tvaru srdce. Všechna dřina nakonec skutečně vedla k velkolepému objevu. Po téměř třech hodinách dělníci skutečně objekt rozlouskli. Posunuli čedičovou skálu a pomocí bagru otevřeli ametystovou geodu, když na ně zamrkalo nádherné srdce.

Uruguayské minerály jsou známé a z vykopaných geod společnosti vyrábějí mnoho věcí, včetně srdíček. A právě společnost Uruguay Minerals k nim patří: její geody přetváří do nejrůznějších tvarů, včetně srdcí, vánočních stromků a andělů a mnoha dalších variací.

Ale takovýto nález přírodní geody ve tvaru srdce nemá dosud obdoby.

Nález ohromil internet

Matka příroda v průběhu mnoha let vytvořila vzácnou minerální geodu ve tvaru srdce. Geody se obecně vyskytují v různých tvarech a velikostech, ale tento krásný minerál je zcela unikátní. Společnost se o jedinečný nález okamžitě podělila se svými příznivci na webových stránkách a různých sociálních sítích, kde nález vzbudil celou řadu nadšených reakcí.

Většina lidí reagovala s velkým překvapením. Objevily se názory, že krystal je znamením lásky od planety a my bychom jí měli lásku oplatit.

A to bychom to nebyli my lidé, kdyby se neobjevilo i pár rýpavých názorů o tom, že se ve skutečnosti jedná o chytré oznámení o zasnoubení obou těžařů. Posty na sociálních médiích se staly velmi populární.

Společnost Uruguay Minerals se rozhodla úžasnou křemennou geodu dále nezpracovávat, protože je příliš vzácná a jedinečná. Nyní je však geoda na prodej! Kdo se stane jejím šťastným majitelem, budeme dále sledovat.

Lorenzelli médiím sdělil, že již obdrželi nabídku ve výši 120 000 dolarů, tedy v přepočtu téměř tři miliony korun, za odpovídající pár kamenů. Vzhledem k tomu, že se jedná o čedič, hmotnost obou polovin je kolem 80 kg.

Na video o největších nalezených krystalech se podívejte zde:

Zdroj: Youtube

Zdroje:

www.goodnewsnetwork.org

www.boredpanda.com

www.elitereaders.com