60 metrů dlouhý a 8 metrů vysoký ovál se vyznačoval dokonale hladkým povrchem s různými zářezy připomínající terasy, rampy a schodiště. Začaly se objevovat teorie, že jde o havarovanou německou ponorku nebo zkamenělou vesmírnou loď neznámé mimozemské civilizace.

Další záhada se objevila hned poté, co se skupina potápěčů z týmu Ocean X vydala podivný útvar prozkoumat. „Měli jsme s sebou řadu zařízení. Jakmile jsme se ale k anomálii přiblížili, přestal fungovat jak satelitní telefon, tak všechny elektronické přístroje," vzpomíná Stefan Hogerborn. „Naskočily, až když jsme odpluli."

Anomálie Baltského moře

Odebrané vzorky byly poslány Volkerovi Brüchertovi, docentovi geologie na Stockholmské univerzitě. Laboratorní testy zjistily, že struktura je tvořena ze žuly, ruly a pískovce. Jeden z kousků byl z čediče, zformovaný z lávy.

„Celá severní pobaltská oblast je silně ovlivněna procesy tání ledovců," vysvětluje Brüchert. „Je tak pravděpodobné, že čedič byl na místo zavlečen ledovcem." Kamenný kruh tak podle vědců vznikl ryze přírodní cestou.

Antigravitační předmět v Baltském moři

Letos však badatel Boris Alexandrovič zveřejnil další záhadu. Ve stejné oblasti, kde leží „anomálie Baltského moře", objevil váleček připomínající jojo. Na jednom z vrcholů je pozlacené kolo s drážkami, jemuž chybí malá část. Uprostřed je plytká dírka, jež nese stopy koroze. Na bocích jsou dva zlaté hřeby. Spodní strana disponuje prohlubní, která vypadá, že se do ní něco zasouvalo.

Nálezce předmět pojmenoval „antigravitační artefakt“. První analýzy ukázaly, že jeho stáří je asi 140 tisíc let. V té době však na Zemi žili zástupci druhu Homo erectus a Homo neanderthalensis, jež však podle konvenční historie neměli znalosti metalurgie.

Zdroj: Youtube

Váleček je totiž složen z některých extrémně vzácných kovů s čistotou asi 99,99 %. Další zajímavostí je, že vytváří silné energetické pole, které vědci zatím nedokáží vysvětlit. Kdo podivnou věc vyrobil a proč? Tyto otázky zatím zůstávají nezodpovězené.

Zdroj:

www.wikijii.com, www.mysteriesrunsolved.com, www.mystery.com