Zapáchající chodidla nezpůsobují pouze zapařené boty a šest dní nevyměněné ponožky, ale hlavně plísně a houbičky na nohou... které vznikají zapařením nohou a starýma ponožkami, prostě začarovaný kruh. Jak se z něho vymanit? V první řadě si nohy denně mýt a boty přestříkat speciálním sprejem, zakoupitelném v každém obchodě s obuví. Na dlouhodobé odstranění zápachu chodidel také pomůžou tyto rady.


Změna obuvi
Pokud je venku teplo, vyměňte uzavřené kožené boty za prodyšné tenisky nebo sandále. Místo bavlněných ponožek sežeňte sportovní s příměsí stříbra, které absorbuje všechny nevábné vůně.

Dětský pudr
Někdy výměna obuvi nepomůže, nebo není možná. V takovém případě si chodidla posypejte dětským pudrem. Nejenže vám nohy budou vonět jako dětská prdelka, ale budou i krásně suché. Pudr můžete také nahradit sodou nebo kypřícím práškem, ty si do ponožek nesypte, pouze do bot, a nechte den působit.


Vonné koupele
Není nad to se ponořit do horké vany a vonět jako, dejme tomu, tropické ovoce. Podobně můžete provonět i vaše nohy. Zkuste je vykoupat v různých bylinkách, které zápach odbourávají: nové koření, hřebíček, černý čaj, nebo bylinu nahraďte octem, který odstraní plíseň z nohou. Stejného výsledku dosáhnete i rozmarýnem nebo šalvějí.


Epsomská sůl
Existuje také speciální sůl zvaná epsomská sůl, což je přírodní antioxidant a ne, neslouží jako náhražka kuchyňské soli, byť ji někteří využívají jako projímadlo. Tvoří ji síran hořečnatý a vašich nohou zbaví veškeré odumřelé kůže, plísní a pořádně je osvěží.