V únoru roku 2011 byl tehdy 73letý Berlusconi obviněn, že platil za sex dívce známé pod přezdívkou Ruby, ačkoli jí ještě nebylo 18 let. Během vyšetřování vyplula na povrch řada pikantních podrobností o soukromém premiérově životě. Ve sklepení jeho luxusní milánské vily se prý pravidelně konaly orgie zvané "bunga bunga", kterých se účastnila třicítka mladých svůdných modelek.

Za svou účast na Berlusconiho večírcích dívky dostávaly velice dobře zaplaceno; v době skandálu kolem Ruby navíc každé přistávalo měsíčně na účet 2500 EUR (asi 63 tisíc Kč) za mlčenlivost. Samotné Ruby premiér přislíbil "obrovskou odměnu", když proti němu nebude svědčit. Dívka mu údajně odpověděla, že od něho očekává aspoň 5 milionů EUR.

Ani bohaté úplatky však slečnám pusy neuzamkly a svědectví se jen rojila. Finalistka Miss Itálie Ambra Battilana ujistila, že Berlusconiho večírky se v ničem nepodobaly noblesním dýchánkům vyšší společnosti. "Pán domu líbal dívky na odhalená ňadra a ony mu přitom hladily genitálie," prozradila Ambra.

Modelka Marystelle Polanco pochází z Dominikánské republiky a chtěla v Itálii sehnat práci. Pozice hostesky samotného premiéra zněla prestižně, a tak se nabídce nebránila. Tu noc ji však čekalo velké překvapení, když měla před Berlusconim předvést striptýz v masce tehdejšího amerického prezidenta Barracka Obamy. "Některé dívky byly oblečené jako zdravotní sestry, jiné jako jeptišky. Všechny se ochotně svlékaly do spodního prádla," uvedla Marystelle.

Nové společnice Berlusconimu sháněla jeho stranická kolegyně a bývalá zubní hygienistka Nicole Minetti; dívky oslovovala v nočních klubech i na přehlídkách královen krásy. Podmínka přijetí do premiérova "harému" prý byla jediná: dotyčná slečna musela být ochotna vyplnit svému hostiteli veškerá erotická přání.

Dodnes není zcela jasné, proč se Berlusconiho tajným sexuálním dýchánkům přezdívalo bunga bunga. Podle jedné verze se italský premiér inspiroval někdejším lybijským diktátorem Muammarem Kaddáfím, který se v pokročilém věku rovněž obklopoval mladými povolnými ženštinami. Výraz bunga bunga sice zní africky, ale lybijský vůdce ho nepoužíval. Jiné vysvětlení podala německá modelka Sabina Began: Berlusconiho večírky prý osobně organizovala a Bunga bunga byla její přezdívka.

Berlusconi se po skandálu z politiky stáhl, nad odchodem do důchodu však nikdy neuvažoval. Vloni byl zvolen do Evropského parlamentu, kde je ve svých 83 letech nejstarším členem.