Bettina je vnučkou Heinricha Göringa, polovičního bratra obávaného říšského maršála. Její otec podle ní o svém strýci do smrti nepromluvil jediné slovo, zato maminka o něm mluvila v dobrém: "Všichni jsme ho měli rádi. Z nacistů byl nejoblíbenější. Působil tak vznešeně!"

Poklidné rodinné soužití narušila babička z otcovy strany, která trpěla syfilidou a k rodině se nastěhovala na dožití. "Z celého příbuzenstva byla jedinou opravdovou nacistkou. Myslela si, že je lepší než všichni ostatní. A samozřejmě popírala Holocaust," vyprávěla Bettina, která se po zhlédnutí dokumentů o koncentračních táborech ocitla na pokraji psychického zhroucení.

Domácí situace se vyostřila a Bettina ve 13 letech utekla z domova. Toulavé boty ji později zavedly do Indie, nato ji zlákaly Spojené Státy a natrvalo se usadila v Novém Mexiku. Ačkoli neskryje německý přízvuk, němčinu už dávno vůbec nepoužívá a mluví výhradně anglicky.

"Göring mohl být milý jako otec nebo strýc, ale když se dozvíte, jak zabíjel lidi, a dokonce své vlastní přátele, pak teprve pochopíte, jaký to byl vlastně psychopat," uvedla Bettina. Nejvíce ji prý šokovalo, když spatřila Göringovu fotografii z mládí, kdy ještě býval štíhlý. "Ty rysy obličeje, lícní kosti i ústa, to jsem celá já! Jsem mu mnohem víc podobná, než jeho vlastní dcera!" děsí se Bettina.

Z obavy, že v sobě nese prastrýcův zrůdný gen, se ve 30 letech nechala sterilizovat, aby rodová linie nemohla pokračovat. Stejné rozhodnutí učinil i její bratr. "Tak, a utnul jsem to," prohlásil prý lakonicky po zákroku.

Hermann Göring nechvalně proslul jako chladnokrevný vykonavatel Hitlerových příkazů. Dějiny ho popisují coby namyšleného a ješitného boháče, který trpěl obezitou a liboval si v luxusu. Když ho v květnu roku 1945 zatkli příslušníci americké armády, usmíval se a kamarádsky s nimi rozprávěl. Nevěřil, že by ho jako vysokého armádního činitele mohli soudit za válečné zločiny. Po vynesení rozsudku smrti v cele spolkl kyanidovou kapsli, a potupné popravě se tak vyhnul.