Kontinent, který podle Platóna oplýval bohatstvím a jehož kultura byla nečekaně vyspělá. Uprostřed hlavního města se tyčil Poseidónův chrám, ulice byly vydlážděny bílými, červenými a černými kameny. Lidé se koupali v teplé vodě a pili studenou. Svými zbytečnými boji a větší touhou po bohatství a moci si ale rozhněvali bohy. Upadli proto v nemilost a jejich země byla navždy ztracena v hlubinách.

Po několik tisíc let se ji archeologové, historici a badatelé snažili objevit. Marně. I přesto, že řecký filozof popisuje její geografickou polohu a velikost. Podle řady vědců je bájný světadíl z období 10 000 let př. n. l. jen fikcí a jeho popis sloužil jako demonstrace ideálního státu.

Bimini Road

Čas od času se však objeví zprávy o objevech, které by se ztracenou Atlantidou mohly souviset. Jedním z nich je i Bimini Road nacházející se těsně u pobřeží bahamského ostrova North Bimini. V roce 1968 ji nalezli podmořští archeologové J. Manson Valentine, Jacques Mayol a Robert Angove. V hloubce 5,5 metrů narazili na vápencové bloky připomínající velký chodník nebo cestu.

Kilometr dlouhá silnice je tvořena kameny, jež mají tři až čtyři metry na délku a tři metry na šířku. Jsou poskládány za sebou a uloženy do roviny. Podél Binimi Road byly objeveny další dvě kratší linie, které vypadají podobně.

Nejdřív si vědci mysleli, že jde o vodou a erozí dokonale obroušenou skálu. To, že jsou kameny zarovnány tak, aby tvořily souvislou linii ale napovídá, že cesta byla vybudována lidskou rukou. Podle uran-thorium datování bylo prokázáno, že vápencové bloky jsou staré asi 14 992 let a pocházejí z Baham. Řada vědců však laboratorní analýzu prohlásilo za neplatnou z důvodu nedostatečné rekrystalizace vzorků.

Cesta do Atlantidy

Nadšenci hledající bájnou Atlantidu, ale mají jasno. Bimini Road je jednou z cest, jež vedla ke starověkým chrámům země. Důkazem toho má být proroctví amerického mystika Edgara Cayce, který v roce 1938, tedy třicet let před objevením zvláštního útvaru, předpovídal jeho nález.

Zdroj: Youtube

„Chrámy budou odkryty z pod nánosu věků a mořské vody poblíž Bimini..." řekl. „Stane se to roce 1968 nebo 1969. Poté se zmínil i o silnici a sliboval, že město bude jednoho dne určitě nalezeno.

Zdroj:

www.allthatsinteresting.com, www.zajimavaevropa.cz, www.en.wikipedia.org