Forschungsgemeinschaft Deutsches Ahnenerbe neboli Výzkumná společnost německého dědictví předků byla zřízena 1. července 1935 Heinrichem Himmlerem a Richardem Waltherem Darrém. Jejím úkolem bylo podložit nacistické rasistické teorie pomocí archeologických, antropologických a historických výzkumů.

Před vypuknutím druhé světové války již organizace zaměstnávala přes 100 pracovníků, kteří se zaměřovali nejen na fakta, ale do svých teorií zaváděli také okultismus. Zruční umělci SS tak nalezené artefakty obohacovali o nacistické symboly nebo publikovali články potvrzující, že Árijci, původně sídlící na severu Evropy, stáli za rozkvětem antického Řecka, Říma či Orientu.

Expedice probíhaly na různých místech světa. Vědci hledali důkazy v Tibetu, na Fríských ostrovech, ve finské Karélii, Transylvánii, Itálii, v Bagdádu a Damašku, na Antarktidě nebo v kavkazských horách v Rusku. Kufřík obsahující prsten s letopočtem 1939 a 1941 a několik dalších předmětů jasně odkazoval na tuto část dějin.

Bolšoj Tjach lebky

O den později se houbař vydal s nálezem do nedalekého muzea Belovode, kde se setkal s jeho ředitelem Vladimirem Melikovem. „Zajímavý artefakt," usmál se. „Kde jste ho objevil?" zeptal se a dostal překvapivou odpověď. „Jen kousek od jeskyně Bolšoj Tjach, kde byly vykopány ty podivné lebky." Houbař ukázal na jednu z vitrín, odkud se na něj šklebily dvě protáhlé hlavy. Melikov se zamyslel. Mohly by tyto nálezy spolu nějak souviset?

Dlouho se předpokládalo, že lebky patřily dávno mrtvým zvířatům. „Přítomnost otvoru ve spodní části, tam, kde se připojuje páteř, dokazuje, že tvor chodil vzpřímeně po dvou nohách," říká Melikov. Lebky se však nepodobají na žádné nalezené, jež patřily dosud známým homonidům. Chybí jim lebeční klenba a spodní čelist. Zároveň mají neobvykle velké oční důlky.

Paleontologové předpokládají, že lebky zdeformovala nějaká vnější síla, například voda nebo písek. Melikov však nesouhlasí. „Mají pravidelný tvar," argumentuje.

Mimozemské lebky

Mnoho badatelů, kteří navštívili muzeum Belovode, je přesvědčeno, že lebky patří zástupcům neznámé mimozemské civlizace, po jejíž stopách nacisté pátrali. Proto se kufřík výzkumné společnosti Ahnenerbe našel nedaleko od nich.

Zdroj: Youtube

Mytologové zase předpokládají, že pozůstatky patří rohatým bohům Annunaku pocházející ze starého Sumeru. Kriticky smýšlející vědci ale upozorňují, že může jít o podvrh a lebky jsou vyrobeny s pánevních kostí velkých zvířat.

Zdroj:

www.express.co.uk, www.de.wikipedia.org, www.stoplusjednicka.cz, www.epochalnisvet.cz, www.cosmicktraveler.wordpress.com