Někdo by řekl, že rozloha 35m2 je dobrá tak akorát pro garsonku. Australský architekt Jack Chen na této ploše vykouzlil rovnou 2+kk a má zde všechno, co potřebuje k životu: kuchyňskou linku s barovým pultem, obývací prostor s televizí, pracovní stůl, kout pro relaxaci u okna, ložnici a koupelnu se sprchou, do které se dá vejít jak z kuchyňky, tak z ložnice. Byt přitom vypadá vzdušně a prostorně. Jak se to architektovi podařilo?

Když k Jackovi přijdete na návštěvu, neuvidíte žádný bar ani pracovní stůl. Architekt barový pult vysune z pouzdra za kuchyňskou stěnou, rozloží ho a přinese skládací barové židličky. Pracovní stůl se sklápí pro změnu ze skříněk nad televizí. Do ložnice vedou posuvné dveře na dálkové ovládání a protože je Jack skutečně hračička, vchod do koupelny z kuchyně se dá nasvítit tak, abyste vůbec neviděli, že tam nějaký je. Čistotu designu interiéru tedy skutečně nic nenarušuje.

Dokonce i minimalisticky pojatá kuchyňka se tváří, jako by tu vůbec nebyla. Skříňky vizuálně splývají v jednu velkou dřevěnou plochu, když ale nahlédnete za stěnu oddělující kuchyň od ložnice, uvidíte police s dekorativními předměty, které najednou strohou kuchyň zcela zútulní.

Třešničkou na dortu je pak koupelna, jejíž jednu stěnu zcela pokrývá zeleň. Tato malá vertikální zahrada dodává interiéru vyšší estetickou hodnotu, a navíc v něm vytváří zdravé životní prostředí.