Maďarská šlechtična, která zabila více než 600 lidí a pila krev svých obětí, aby si zachovala mládí, je podle legendy nejsmrtonosnější vražedkyní v historii.

Jak ve skutečnosti vypadala krvavá Čachtická paní

Hraběnka Alžběta Báthoryová se narodila v roce 1560 do bohaté statkářské rodiny a žila přepychovým životem na hradě Čachtice, který se nachází na dnešním Slovensku.

Hraběnka, která si vysloužila přezdívku "hraběnka Dracula", však svého vysokého postavení využívala jinak. Lákala k sobě nevědomé venkovské dívky, které pak věznila a vraždila.

Tato Čachtická paní se však nezastavila u pouhého zabíjení. Své oběti často mučila poměrně brutálním způsobem. Zatloukala jim špendlíky pod nehty, ukusovala jim kousky těl nebo je nechala umrznout.

Zabíjela také dcery šlechty a místní dívky, které se domnívaly, že jdou na její hrad získat vzdělání.

Měla se koupat v krvi svých obětí a pít ji, aby si uchovala své mládí. Alžběta se skutečně rozhodla, že si bude mít obličej a celé tělo v lidské krvi, aby si vylepšila krásu. Dvě staré ženy a jistý Fitzko jí v tom pomáhali. Tato nestvůra zabíjela nešťastné oběti a stařeny z nich pak chytaly tekoucí krev. V ní hraběnka ráda prováděla koupací rituály, které začínaly ve čtyři hodiny ráno. Po koupeli vypadala krásnější než předtím.

Bylo jí něco málo přes třicet a díky svému vysokému postavení zůstávala dlouhá léta takřka nedotknutelná.

Vědci nyní zrekonstruovali její tvář, aby zjistili, jak tato žena skutečně vypadala. Čekalo je však velké překvapení.

Z rekonstrukce tváře mrazí

Rekonstrukce tváře hraběnky Báthoryové totiž ukázala, že šlo o krásnou ženu s velmi jemnými rysy. Měla pronikavé oči, delší nos a úzké rty. Byla ženou, do které byste jen ztěží řekli, že samu sebe zaprodala k takovým hrůzám.

Pro více informací se podívejte na toto video:

Zdroj: Youtube

Hraběnka Dracula byla nakonec v prosinci 1610 zatčena spolu se čtyřmi svými nejdůvěrnějšími služebníky.

Byla obviněna z toho, že je upírka, a dokonce ze sexu s ďáblem. Byla obviněna z vraždy 80 dívek. Ačkoliv jeden ze svědků skutečně proklamoval číslo 650.

Verdikt zněl jasně. Doživotní domácí vězení. Svůj trest si odpykávala na vlastním hradě až do své smrti v roce 1614. Bylo jí tehdy 54 let. Mezitím byli její čtyři služebníci upáleni na hranici.

Zdroje:

allthatsinteresting.com

www.messynessychic.com

www.britannica.com