Budete-li se řídit radami této na svůj věk pokrokové ženy, budete překvapeny. Caterina Sforza totiž tvrdila, že panenství se dá, alespoň na oko, znovu obnovit. „Ta věc (myšleno vagina) se stane tak úzkou, že budete v údivu".

Kdo byla Caterina Sforza

Caterina Sforza žila dle Wikipedie v letech 1463-1509. A neměla nízké postavení, naopak vládla italským městům Imola a Forli a byla vynikající válečnice. Nejvíce se však proslavila svými boji s vlivnou rodinou Borgiů, a pak právě láskou k vědě a alchymii.

Sforza byla aurokou knihy nazvané Experimenta, kde bylo sebráno více než 300 receptů a vzorců alchymistických, lékařských a kosmetických tajemství. Caterina tvrdila, že kombinací různých potravin, bylin, rostlin, minerálů a drahých kamenů lze dosáhnout nejrůznějších léků a zázraků. Tvrdila, že její recepty na krásu umožní i sedmdesátnici vypadat jako dvacítka.

Dokázala zbavit lidí vší a štěnic, věděla, jak pozlatit mince… ale hlavně věděla něco velmi užitečného – jak obnovit panenství.

Na video o Caterině Sforza se podívejte zde:

Zdroj: Youtube

Jak zůstat pannou

Jak poznat, zda je žena panna, nebo spíše zkažená, Sforza popsala takto: „Vezmi sal ammoniac, rozpusť ho ve vodě a dej ho vypít, komu chceš. Pokud je panna, nebude to mít žádný účinek; pokud byla zkažená, okamžitě se vymočí.“

Sforza tento počin nazývala recept na to, jak poznat, zda je žena skutečně nezkažená. Navíc i věděla, jak se stát "nejpřirozenější a nejdokonalejší pannou". Podle jejího receptu tedy stačilo v alembiku destilovat šalvěj a vodu a směs pak časem přikládat na pochvu.

A to nebyl jediný recept, ale byl nejvíce funkční. Jiné recepty byly mnohem složitější, včetně jednoho, který zahrnuje 10 ingrediencí a trvá dva týdny.

Panenství coby obchodní atrikl

Není žádným tajemstvím, že zejména v některých společnostech bylo panenství nejcennějším majetkem ženy. I proto byla značná pozornost věnována simulaci nebo "obnově" panenství. Tomuto tématu se věnovala řada raně novověkých knih o tajemstvích.

Sforza ale byla výjimečná, a to i proto, že v sobě snoubila mnohé znalosti a vlastnosti. Jednak byla vůdkyní, která si byla vědoma důležitosti vytváření veřejné osobnosti. Pak znala alchymii a prahla i po tom, jak se dělá zlato. A v neposlední řadě byla sama ženou, která využívala transformační sílu kosmetiky na ženskou krásu. I proto chápala panenství velmi pragmaticky a rozsáhle a uvědomovala si privilegia panen.

Kromě toho se věnovala i tomu, jak zvýšit mužskou sexuální výkonnost, aby si manželky nemusely hledat jiného milence. Ač byly její návody často psány v šifrách, kódy byly poskytovány těm, kdo zaplatili, aby recept vyzkoušeli.

Více informací získáte i z tohoto videa:

Zdroj: Youtube

Zdroje:

www.medievalists.net

en.wikipedia.org/wiki/Caterina_Sforza