Nezničitelný Chuck Norris oslaví příštím rokem kulaté osmdesátiny. K neuvěření, vždyť vypadá pořád svěže, že by si bez ostychu mohl střihnout svou nejslavnější roli a všechny akční scény. Ještě v roce 2012 se vyjímal v ansámblu Postradatelných 2, pak se ale s Hollywodem nadobro rozloučil. Za jeho náhlý odchod mohly rodinné důvody. Už v průběhu natáčení akční parodie trpěla jeho manželka Gena zdravotními problémy, které ho donutily utnout celou kariéru.

Geně lékaři diagnostikovali revmatoidní artritidu. Na magnetické rezonanci do ní vpravili kontrastní látku obsahující gadolinium. Po proceduře se Gene zhroutila a její orgány začaly selhávat. Léčba se zkomplikovala a výdaje dosáhly astronomických 2 milionů dolarů. S problémy z injekce se Gene potýká dodnes. Norris se rozhodl zažalovat farmaceutickou společnost, která sérum vyrábí, a požaduje odškodnění ve výši 10 milionů dolarů.

Co jste o Chucku Norrisovi možná něvěděli:

  • Norris se narodil do chudé rodiny, v níž tvrdou rukou vládl alkoholický otec. Chuck své dětství strávil pečováním o dva mladší bratry.
  • Chuckův sen bylo stát se policistou. Nakonec se přidal do armády a sloužil v Jižní Koreji.
  • Jeho pravé jméno je Carlos Ray Norris.
  • Jeho mladší bratr Weiland po vzoru Chucka narukoval do armády. Zahynul ve válce ve Vietnamu.
  • Po ukončení armády se ocitl bez práce a bez peněz. Na zahradě matčina domu učil soukromé lekce bojových umění.
  • Otevřel si vlastní karate studio v Los Angeles. jeho nejslavnějším klientem byl Steve McQueen, který ho díky jeho umění a vlastnímu stylu boje nazvaným Chun Kuk Do přetáhl k herectví.

Co vedlo fanoušky, aby o Norrisovi začali vyprávět vtipy? Mohly za to hlavně nerealistické až komické bojové scény. Desítku nejzábavnějších vtipů vám odvyprávíme v naší galerii.