Manželky obávaných mexických "kápů" se obvykle do nekalých obchodů nemíchají. Stojí tiše stranou dění a o zločinných operacích svých manželů raději ani nechtějí nic vědět. Clara Elena Laborin však byla ambiciózní. V mládí se stala královnou krásy mexického státu Sonora a načerpala kontakty mezi smetánkou. Když se provdala za šéfa vlivného drogového kartelu Héctora Beltrána Leyvu, mohla užívat jeho nekonečných peněz a splnit si každé přání. Měla všechno, ale chtěla ještě víc.

Od začátku se aktivně zapojovala do manželových obchodních aktivit. Zbudovala luxusní lázně, kam se sjížděla jen ta nejbohatší klientela. A také se tu potají obchodovalo s drogami. Tím ale zločiny zdaleka nekončily. Ve válce znepřátelených kartelů umíraly tisíce lidí. I sama Clara měla namále. V roce 2010 ji unesli ozbrojenci pracující pro konkurenčního kápa Ignacia Coronela, jehož 16letého syna nechal Leyva zavraždit. Po dvou týdnech byla Clara nalezena na parkovišti před univerzitou, svázaná a se zavázanýma očima, ale živá. Konkurenční kartel u ní zanechal vzkaz určený jejímu manželovi: "Chceme tě naučit být mužem a respektovat rodinu, vrahu dětí. Tady je tvoje žena, vracíme ti ji živou a zdravou, abys viděl, že pro nás je rodina posvátná. My děti a ženy nezabíjíme."

Héctor Beltrán Leyva však pocítil tíhu svých zločinů až o čtyři roky později, kdy ho dopadla policie. V roce 2016 pak ve vězení zemřel na infarkt ve věku pouhých 53 let.

Jeho manželka mezitím nelenila a sama převzala vládu nad kartelem. Podsvětí ji uznávalo, nikdo ji nenazval jinak, než "La Señora". Kvůli přímé odpovědnosti za vlnu násilností v oblasti Acapulka, únosy a vydírání se stala nejhledanější ženou Mexika. Také na ni nakonec spadla klec. Clara Elena Laborin byla zatčena v září roku 2016, krátce před manželovou smrtí. Z vězení se už nejspíš nedostane.