Jennifer Eve Garth se narodila 3. dubna 1972 do velmi zajímavé rodiny. Měla šest starších a zároveň nevlastních sourozenců. Její rodiče John a Carolyn měli každý z předešlého vztahu tři děti a společně si pořídili až Jennie. Dívka vyrůstala na farmě ve státě Illinois.

Touha po slávě

Když jí bylo 13 let, rodiče se přestěhovali do Arizony, kde navštěvovala hodiny tance. Brzy začala koketovat také s modelingem. Na jedné přehlídce si jí všiml lovec talentů Randy James. I díky němu podlehla dojmu, že z ní bude slavná herečka, a odešla ze střední školy. Maturitu získala až mnohem později na jiné škole v Kalifornii.

Místo studií chodila na intenzivní kursy herectví a píle se vyplatila. V 17 letech získala několik menších rolí v dávno zapomenutých televizních seriálech. O rok později ale přišlo terno – dostala roli v seriálu o studentech z luxusní čtvrti v Los Angeles. Z Beverly Hills 90210 se stal na dalších deset let kulturní fenomén a z herců mezinárodní hvězdy.

Milostné trápení

V roce 1994 se vdala za herce Daniela Clarka, ale po dvou letech ho opustila kvůli o rok mladšímu kolegovi Peteru Facinellim, který je nyní známý díky sáze Stmívání. Sblížili se už v roce 1995 a Jennie se několik měsíců potácela v mileneckém trojúhelníku. S Facinellim nakonec zplodila tři dcery, Lucy Bellu (*1997), Lolu Ray (*2002) a Fionu Eve (*2006). V roce 2001 se vzali, ale ani tento vztah nevydržel. Hroutit se začal v roce 2012. Příčinou byl podle všeho románek s hercem Noahem Abramsem, který je o šest let mladší.

Jennie se podruhé rozvedla, ale pak dala košem i Noahovi. Po jejím boku se objevilo ještě několik mužů, ale žádný vztah neměl dlouhého trvání. Pozdvižení vyvolaly spekulace, že se intimně sblížila s dnes již zesnulým Lukem Perrym (*1966), který hrál v Beverly Hills 90210 jejího přítele Dylana. Podle všeho šlo ale o fámu.

Jennie se nezabývá jen plozením dětí a rozvody. Čas od času se mihne v nějakém filmu, v roce 2008 se objevila v seriálu 90210: Nová generace. Účinkovala v americké obdobě soutěže Když hvězdy tančí a dostala se do semifinále. V roce 2008 také umlčela kritiky, kteří o ní tvrdili, že je hloupá blondýna. V televizní vědomostní soutěži vyhrála v přepočtu dva miliony korun, které věnovala na charitu.

Ve volných chvílích ráda odpočívá na svém ranči v Santa Barbaře, kde se jako příznivec zdravé životosprávy věnuje pěstování biozeleniny.