Jak víme, auletridy tvořily svébytnou skupinu řeckých prostitutek, které se nechávaly najímat jako společnice na různé společenské akce, na nichž pak tančily, zpívaly a předváděly různé artistické kousky. Sex s přítomnými byl jen možným a nikoli nutným zakončením jejich vystoupení. Dobré flétnistky údajně svou hudbou a půvabem působily na muže tak, že ze sebe trhali prsteny a házel jim je k nohám.

Není se čemu divit, tyto ženy se na svou profesionální dráhu připravovaly většinou od útlého mládí, ve speciálních zařízeních cvičily nejen zpěv a tanec, ale v pozdějším věku se zdokonalovaly také v umění milovat. Celý jejich život byl studiem smyslné krásy.

Pozorovaly vlastní nahotu a srovnávaly ji s nahotou svých družek. Není divu, že mezi mini často vzplály lesbické vztahy, žily spolu i mimo práci a k mužským zákazníkům naopak byly chladné a bezcitné.

Flétnistky pořádaly i vlastní uzavřené slavnosti, kam muži neměli přístup. Dnes bychom řekli, že šlo o jakési soutěže miss. Účastnice ovšem nesoupeřily pouze v kráse, ale také v prostopášnosti, to vše před rozhodčím soudem polonahých žen. Nelze se divit, že se mladí Řekové toužili účastnit těchto orgií alespoň jako diváci. Měli ale smůlu.