Posměšné přezdívky používali ve svých dílech místní básníci nebo zpěváci, a přispívali tak k propagaci dané prostitutky. Ve svých plamenných projevech používal pro lehké ženy různá označení i Démosthénes.

Třeba jistou Sinopé nazývali Bezedná propast, což mohlo být docela dobrou reklamou. O poznání hůře dopadla Fanostrate, která nikdy neměla lepší zákazníky a vysedávala na ulici, kde se zabývala hmyzem, který ji trápil. K přezdívce Všivá tak nebylo daleko.

K podprůměrným prostitutkám patřila i značně sešlá Příštipkářka, dále Rybářka, která chytala muže na ulici jako na udici, nebo Slepička, jež s oblibou kdákala jako slepice lákající kohouta.

V dalších pramenech se lze dočíst o ženě, která páchla po oleji, a tak se jí říkalo Svítilna, nebo o prostitutce, jež byla vždy opilá a nikdy neměla dost. Ta si vysloužila přízvisko Prasátko.

Prostitutce jménem Niko se přezdívalo Koza, neboť svého milence přivedla na mizinu stejně rychle, jako když koza ožere větve olivovníku.
Známá je také přezdívka Klepsydra, tedy vodní hodiny. Tato dívka údajně dala každému zákazníkovi jen tolik času, kolik bylo třeba k vyprázdnění hodin, tedy zhruba čtvrt hodiny.