Nové archeologické důkazy naznačují, že starověký kamenný monument nedaleko Davidstowu byl v rané době bronzové používán k měsíčním rituálům. Mohl by tak překonat Stonehenge jako "nejvíce zdobený kámen v jižní Británii".

Vědec objevil na dolmenech záhadné šifry

Cornwallská archeologická společnost nalezla nové důkazy, které naznačují, že "Quoit" v Hendraburnicku, který se nachází nedaleko Davidstowu, byl v pozdním neolitu a době bronzové používán k rituálům nebo obřadům při měsíčním svitu.

Práci na Hendraburnick Quoit financovala a provedla Cornwallská archeologická společnost pod vedením Dr. Andyho Jonese, archeologa z Cornwallské archeologické jednotky, a Toma Goskara z Penzance, archeologa se specializací na využívání digitálních technologií k hledání nových důkazů v artefaktech z minulosti.

Dr. Jones o nových důkazech řekl: "Jsme opravdu potěšeni. Je to něco, o čem víme už poměrně dlouho, ale je to opravdu, opravdu dobré. Skutečně pozoruhodný nález. Především pro jižní Británii."

Zjevují se jen v noci

Na starobylém britském náboženském místě tak byly nalezeny záhadné vzkazy, které jsou viditelné pouze v noci.

Pro více informací se podívejte na toto video:

Zdroj: Youtube

Vědci se nyní snaží zjistit, proč tyto rytiny vznikly a jaký je vlastně jejich význam.

Archeologové tak pod vedením Jonese objevili více než 100 rytin na kamenech. Všechny navíc měly tvar sekery, které se přezdívalo "quoit".

Místo, které se k záhadným rituálům používalo v rané době bronzové, tak symbolizují křemenné bloky, které se během těchto slavností rozbíjely.

"Během terénních prací vyšlo najevo, že skalní umění je mnohem rozsáhlejší, než se původně myslelo, a že je nejzřetelnější při pohledu za slabého slunečního světla z jihovýchodu nebo za svitu měsíce," sdělili vědci.

Proč se při těchto nočních rituálech používal a rozbíjel právě křemen, vědci stále zkoumají.

"Fotogrammetrický záznam odhalil, že jde o nejvíce zdobený kámen v jižní Británii, a naznačuje, že spíše než že by bylo umění předem naplánováno, přibývalo v průběhu času."

Starověké kultury často spojovaly tmu s různými "nadpřirozenými" událostmi. Hendraburnick Quoit tak mohl skutečně být místem, kde se konaly zvláštní pohanské náboženské obřady.

Zdroje:

nypost.com

www.archaeology.org

www.archaeology.org