Cestovka vás odkáže na nádhernou galerii, která koluje na všech webech už od vzniku internetu. Slunečné pláže bez lidí, zelené palmy s kokosy a opičkami, vzadu poskakují delfíny a kareta obrovská právě odrodila smečku malých želviček přímo uprostřed pláže. Tak to je přesně dovolená pro nás, bereme to!

Jaké zklamání přijde, když se rodinka vydá na vysněnou pláž a zjistí, že je kromě mrtvých karet obrovských plná plastového odpadu, vyhozených ledniček z hotelu, na hladině plave rozežrané delfíní tělo a všichni dovolenkáři raději leží u hotelového bazénu? Právě jsme vám popsali slavnou pláž Puerto Plata v Dominikánské republice. Klamavé praktiky cestovek nejsou žádnou novinkou, turisté na to většinou skočí a pak litují vyhozených peněz.

Je-li váš sen navštívit sochu Rusalky v Kodani, připravte si místenku, protože selfíčka se pravděpodobně nikdy nedočkáte. Okolí pyramid v Gíze se také změnilo, není to nekonečná poušť, jak si ji pamatujete ze hry Assasins Creed nebo dějin umění. A Benátky? Turistická past. Romantiky na gondole si užijete v doprovodu dalších deseti tisíc lidí, kteří smýšleli podobně. Podívejte se na pravou tvář těch nejznámějších a nejoblíbenějších míst a raději se ji vyhněte obloukem.