Role dvou venkovských tetiček, které na vlastní pěst pátrají po bankovním lupiči, režisér svěřil prvorepublikovým hvězdám Nataše Gollové a Evě Svobodové. Obě dámy spojovala jak výřečnost, tak vášeň pro tabák, a nehnuly se od sebe ani mimo plac. Neustále klábosily, pokuřovaly a po večerech spolu ještě chodily na vínko.

Zato jejich filmová neteř Iva Janžurová si v té době žádnou skleničku dát nemohla. V polovině natáčení totiž zjistila, že je podruhé těhotná. Režiséra Podskalského tato zpráva vyděsila, protože si hned myslel, že bude muset hledat za Ivu náhradu a hotové scény přetáčet. Mladá herečka se ale zachovala profesionálně a štábu oznámila, že film samozřejmě dotočí.

Zajímavé je, že Janžurová zamlada mívala vlasy až do pasu, snímek Drahé tety a já byl však prvním, kde je můžeme vidět v plné kráse. Do předchozích filmů se totiž režisérům nehodily, a tak je maskovali parukami.

Podskalskému se na Janžurové líbily nejen vlasy, ale také originální růžové šaty, které si sama upletla. Požádal ji proto, aby je nosila i před kamerou. Janžurová byla na svůj ruční výtvor náležitě hrdá a šaty si schovala; před dvěma lety je dokonce zapůjčila na výstavu pamětních předmětů režiséra Podskalského, která proběhla v Dubí.

Filmovému štábu se však podařil také jeden velký přešlap. Tvůrci potřebovali narychlo sehnat policejní vůz, a tak přesvědčili kapitána místní policejní stanice, aby jim půjčil jejich. Kapitán později svého velkorysého svolení hořce litoval. "Nejen že kaskadér během hodiny auto zničil, ale když ho odváželi, byl tam propadlý poklop a auto spadlo do fekální jímky. Když ho vytáhl jeřáb, bylo nepojízdné a po strop plné fekálií. Průjezd vesnicí policejním autem se tak stal nejdražším záběrem celého filmu," popsal veselou historku Zdeněk Podskalský mladší Teplickému deníku. Uznejte sami, něco takového se snad nemohlo stát ani v Hollywoodu...