Mrtvola zvláštního mořského tvora byla vyplavená na pláži v Egyptě. Objevila ji devětatřicetiletá Andrea Judová, která jakousi podobnost nalezeného "hrůzného" tvora se skřetem z Pána prstenů" potvrdila. Objevily se také spekulace, že může jít o "mládě lochnesské příšery" nebo morayského úhoře.

Hybridní stvoření s dvojitou čelistí

Devětatřicetiletá Andrea Judová nález objevila na pláži v Gabr el-Bintu na Sinajském poloostrově. Šlo o záhadnou mrtvolu bez očí a ostrých zubů. To stejně jako filmové monstrum z Vetřelce mělo dvě sady čelistí - jednu vloženou v druhé - pravděpodobně pro lov kořisti.

K záhadě přispěla i poloha stvoření - odhaduje se, že se nacházelo 12 metrů ve vnitrozemí. Tedy mimo přímý dosah vln.

Žena tábořila s partou kamarádů, na místo se vydali pěšky podél pobřeží z Dahabu. Brzy poránu pak záhadného tvora objevili.

Vypadal zcela bez života. Jeho kůže byla suchá, tmavě šedá a skvrnitá. Měl výraznou hlavu s otevřenou tlamou, ze které byly vidět ostré zuby.

"Vzadu na hlavě byl otvor, kde bychom předpokládali uši, ale mohly to být žábry", uvedla žena.

Stvůra připomínající skřeta

Stvoření bez očí. Tělo bylo dlouhé a zakřivené, s koncem směřujícím k hlavě, jako mořský koník. Překvapením byla také velikost tvora. Ta se odhaduje přibližně na délku paže. Přičemž hlava byla větší než lidská pěst.

Pro více informací se podívejte na toto video:

Zdroj: Youtube

Realita smrti, kterou vídáme v hororech, se tak na okamžik ocitla blíž, než bychom čekali. Navíc se těžko dalo určit, co přesně je "to nalezené stvoření" vlastně zač.

Při hledání odpovědí se švýcarská konzultantka pro rozvoj podělila o pořízené fotografie nalezence se skupinou pro identifikaci mořských živočichů na Facebooku. Odpovědi byly přinejmenším nápadité a konspirační teorie na sebe nenechaly dlouho čekat.

Lidé přicházeli s nejrůznějšími teoriemi, mezi kterými nechybělo mládě lochnesské příšery, lord Voldemort, nebo také "demogorgon" - příšera ze seriálu Stranger Things. Všichni však zůstali v údivu z dvojité čelisti, vložené jedna do druhé. To sami vědci považují za vodítko pro bližší identifikaci.

Záhadou tak zůstává nejen původ nalezeného tvora, ale také způsob, jakým zemřel. Vědecké bádání stále pokračuje. Dle zkoumání by mohlo jít o úhoře. Ti mají v hrdle druhou řadu čelistí. V okamžiku, kdy zachytí rybu v hlavní čelisti, vysune se druhá řada dopředu a táhne kořist zpět, aby spolknuta.

Vyloučena však nebyla ani muréna, kterou egyptské slunce spálilo natolik, že ji nebylo možné rozpoznat.

V každém případě zůstává záhadou, jak tvor zemřel - a jak se ocitl tak daleko za příbojem.

Zdroje:

www.dailystar.co.uk

nasregion.cz

www.quora.com