Zvláštní disk, který byl později pojmenován ѕαвυ, má rozměry asi 61 x 10 cm, je křehký a je vyroben z metasiltového kamene. Disk je v expozici Egyptského muzea, kde je možné zjistit o něm více informací. Po jeho zkoumání vědci dospěli k závěru, že disk mohl sloužit jako nástroj k usměrňování a ovládání megalitické energie. V tuto energii věřily dávné civilizace z doby před 5 000 lety. Podle této teorie by disk v podstatě sloužil jako pasivní zářič, jakási obdoba telefonu vloženého do rezonátoru.

Jak disk vypadá?

Poměrně velký disk má jakési tři laloky, o nichž se vědci domnívají, že jsou hlavními vysílači energetických modulů vlnění. Starověké civilizace věřily, že energetické vlny se vzájemně propojují s galaktickým mikrovlnným pozadím vesmíru, a ten zase zpět dodává energii disku.

Dnes bychom řekli, že například ѕαвυ disk čerpá energii dozvukových vln ve fyzikálně-chemických vlastnostech vazeb Si-O v křemíku. K vazbám pak dochází díky vodě.

Hrobka ѕαвυ a tajemství egyptských hrobek

Hrobka Sabu byla činná přibližně v letech 3100-3000 př. n. l. Traduje se, že patřila údajně dítěti faraona Anedjiba. Když byla hrobka prozkoumávána, objevil v ní Walter Bryan Emery kamenné čepele, šípy, několik měděných předmětů, některé části břidlice, a právě onen výše zmíněný disk.

Na video se podívejte zde:

Zdroj: Youtube

Účel disku byl dlouhá léta záhadou a donedávna zůstával nevysvětlen. Ale to není nic překvapivého, jelikož v hrobkách byly často nalézány roztodivné předměty.

Připomeňme si například mumifikované kočky a brouky skarabeje a mnoho dalších podivností. Podívejme se na některé z nich.

Nejpodivnější věci nalezené v egyptských hrobkách

Jednou z mála hrobek, jež byla nalezena neporušená, je hrobka krále Tutanchamona, kde bylo nalezeno 5 398 artefaktů včetně dvou trůnů, šesti vozů, masivní zlaté pohřební masky, kosmetické tašky, paruky, krabičky na parfémy a samozřejmě rakve s jeho mumií. Bylo zde spousta jídla a mnoho nádob s vínem.

Protože kočky měly ve staroegyptské kultuře zvláštní význam, nebylo záhadou, že archeologové v Egyptě objevili sbírku mumifikovaných koček, jejichž stáří se odhaduje na 4000 let.

Velmi běžné bylo i to, že faraon byl pohřben se svými služebníky. Ne tedy doslova – lidi nahrazovaly malé modelové figurky zvané ushabti. Egypťané věřili, že ushabti ožijí a budou sloužit svým králům v posmrtném životě.

Kromě posvátných koček si někteří staří Egypťané do hrobek ukládali sady líčidel. Nezáleželo zde na původu zemřelého, líčidla si s sebou na onen svět brali muži i ženy, bohatí i chudí. Nejoblíbenější byly oční linky. Nezřídka byli mrtví pohřbívání i s populárními deskovými hrami, kterých se v hrobkách našlo mnoho.

Kromě krále Tutanchamona vzbudila senzaci i hrobka faraona Chufu, který se nechal pohřbít rovnou s lodí. Po otevření hrobky bylo nalezeno více než 1 200 kusů obřího člunu, z nichž byla později loď obnovena a je vystavena v Egyptském muzeu.

Takže nalezený disk není při těchto zvláštních pohřebních zvycích ničím neobvyklým, i když jeho transcendentní význam by bylo moc fajn objasnit.

Zdroje:

www.bbc.co.uk, ancient.express88.info