Film režiséra Jiřího Krejčíka Svatba jako řemen sice putoval do trezoru, ale za tu legraci to tvůrcům i hercům stálo. Ztřeštěný nebyl jen samotný snímek, ale také natáčení. Postarala se o to jak prchlivá povaha režiséra, tak klukovské vylomeniny Pavla Landovského a Vladimíra Pucholta.

Pucholt hrál esenbáka a na pauzy mezi klapkami se z uniformy nepřevlékal. Landovský kdesi vyštrachal pásku Pomocné stráže Veřejné bezpečnosti a doprovodil kolegu k silnici, kde z legrace začali zastavovat auta. Vystrašení řidiči předkládali své legitimace, zatímco herci důležitě obcházeli vozidla a šťouchali do pneumatik. "Pane šofér, co ty gumy, co ty gumy?" ptal se Pucholt a nutil řidiče pneumatiky vyměnit, aniž by s nimi bylo něco v nepořádku.

Každý vynervovaný řidič nakonec dostal od falešných policistů lízátko. "Vzornému řidiči náleží odměna, říkali jsme," smál se Landovský po letech. Nezbedným kouskem se bavil až do své smrti, i když tenkrát s kolegou riskoval vězení. Herce ale naštěstí nikdo z řidičů nepoznal, nebo aspoň neudal.

Režisér Krejčík si podobných taškařic nevšímal. Sám měl dost starostí s organizací i cenzurou, natáčení se často pozastavovalo kvůli nemoci některého z herců, ale také kvůli příkazům "shora". Svatba jako řemen se nakonec točila celý rok. Krejčík navíc neustále nebyl s něčím spokojen a na herce v jednom kuse křičel. Hanu Brejchovou, která původně hrála znásilněnou Haničku, dokonce vyhodil, protože prý v sobě neměla tu správnou jiskru a živelnost. Vmžiku rozhodl, že ji nahradí Iva Janžurová, ačkoli ta měla hrát nevěstu. S novým obsazením byl režisér nicméně už spokojený a film konečně dotočil.