Fenn nechtěl říct, kdo poklad našel. Nechtěl dokonce ani sdělit, kde byl ukrytý. A tak se hledání jakéhosi Indiana Jonese dožadovalo stále více a více informací.

Stařičký milionář vyhlásil hon za obřím zlatým pokladem

Na hlavu Fenna začala padat jedna žaloba za druhou. Byl obviňován z toho, že hon za obřím pokladem ukončil záměrně, že lhal, když oznámil, že se hledaný poklad nachází ve Wyomingu. A dokonce byl obviněn z falešného tvrzení, že nikdo neví, kde se poklad nachází.

Nejnovější soudní proces s Fennem však nyní ukázal, že Fenn přesnou polohu obřího zlatého pokladu sdělil, a to dokonce krátce po jeho nalezení. Dotyčnou osobou byla hlavní strážkyně Yellowstonského národního parku Sarah Davisová.

Fennova honba za pokladem začala v roce 2010, kdy bohatý obchodník s uměním údajně ukryl truhlu plnou zlata a šperků ze své osobní sbírky "někde ve Skalistých horách". Ihned poté zveřejnil 24 řádkovou báseň obsahující vodítka k jejímu nalezení.

Jack Stuef, tehdy 32letý student medicíny, našel poklad v roce 2020. V prosinci téhož roku odhalil svou identitu časopisu Outside. Tedy těsně předtím, než byl přidán jako obžalovaný k jedné ze žalob. V té byl obviněn z hacknutí emailů žalobce. To ho nakonec přímělo se přiznat.

Akce skončila tragédií

Akce hledání obřího pokladu však nebyla vtipná jako příběhy Indiana Jonese. Během pátrání zemřelo pět hledačů.

Pro více informací se podívejte na toto video:

Zdroj: Youtube

Fenn se následně zhroutil a zemřel doma v Santa Fe v září 2020. Během posledních dvou let byly všechny žaloby kromě jedné zamítnuty.

Opomenout v této kauze nelze ani osobu Jamieho McCrackena. Muže z Floridy, jež "lovil" Fennův obří poklad v soudní síni v Novém Mexiku.

McCracken obvinil Fenna, že poklad čtyřikrát přemístil. Kdykoliv se k němu McCracken podle svých slov přiblížil, Fenn ho schoval jinde, aby McCrackenovi úspěšné nalezení pokladu překazil.

McCracen také tvrdí, že Fenn koupil nemovitost poblíž místa hledání, aby ho mohl sledovat, a že mu pokaždé lhal, když tvrdil, že truhla je schovaná stále na stejném místě. Tedy přesně tam, kde byla původně zanechána.

McCracken, který se u soudu zastupuje sám, naznačil, že po oznámení Fennova úmrtí ukáže důkazy, že je stále naživu. Tvrdí, že Fenn při pátrání uvedl celou společnost v jeden velký omyl.

Zdroje:

www.cbsnews.com

www.goldavenue.com

www.dailymail.co.uk