Mrázek svoji kriminální živnost začal už za minulého režimu. Pašoval z ciziny různé zboží, se kterým úspěšně obchodoval. Velmi se mu dařilo, a tak si vzal invalidní důchod, aby rádoby na oko zakrýval svoje kriminální činnosti. Tehdy si ho už všimla police a začala ho vyšetřovat, potom ale přišel převrat v roce 1989 a Mrázek potkal svého parťáka Antonína Bělu, se kterým založil fungující zločineckou organizaci.

František Mrázek

Společně s Bělou se Mrázek v devadesátých letech zaměřil na bankovní půjčky. Podařilo se mu stát obrat o více než půl miliardy. Kdokoliv se po něm snažil jít, nebo ho vyšetřoval, vždy za záhadných okolností zemřel, zmizel, nebo byl postaven mimo službu. Kolem Mrázka byly desítky únosů a vražd. Potom ale došlo ke konfliktu mezi ním a jeho partnerem Antonínem Bělou, a ten byl za záhadných okolností zastřelen! Nikdy se nepodařilo ale dokázat, že za vraždami skutečně stál František Mrázek, a to i díky jeho vlivným kontaktům s policií a vysoce postavenými politiky.

"Skromná vila", která patřila Mrázkovi...

Mrázek měl opravdu odvahu a prát špinavé peníze se nebál ani takzvaně pod lampou! Založil nadaci, která měla sloužit na pomoc rodinám zabitých policistů, což je u člověka spojovaným s desítkami vražd až komické. Nadaci spolu s ním založil jeho další společník Miroslav Provod a Karel Gott. Ten ale z nadace později odstoupil, když zjistil, o co se jedná.

Podivná organizace sloužila k praní špinavých peněz.

Díky obrovskému vlivu a stykům s politiky, policisty a tajnou službou se Mrázek s dalším ze svých společníků Tomášem Pitrem dostal k životnímu kšeftu, a tou byla ostravská Setuza. Tenkrát se poprvé pokusil vlivného podnikatele někdo odstranit! Když projížděl svým vozem, neznámý útočník vystřelil, podařilo se mu Mrázka trefit, zranění však nebyla smrtelná. V té době měl už s Pitrem konflikty ohledně prodeje Setuzy, který s prodejem nesouhlasil. Prý se o koupi Setuzy tenkrát zajímal i Andrej Babiš.

S Tomášem Pitrem se později rozhádal kvůli Setuze.

25.01.2006 Mrázka zastřelil před dveřmi sídla jeho firmy na dálku neznámý vrah. Kdo za jeho vraždou stojí, se dodnes nepodařilo vypátrat a asi se to už ani nepodaří. Jmen však padalo více. Podezřelý byl jeho partner Pitr, se kterým měl konflikty, skloňovalo se i jméno Radomíra Krejčíře, nepřátel měl však tolik, že se mohlo jednat i o politickou vraždu. Přece jen Mrázek měl dostatek materiálu k vydírání tolika lidí, že si jeho smrt přál asi nejeden člověk. Někdo tvrdí, že si ho našel syn Běly, kterého měl nechat Mrázek odstranit...

Zde, před dveřmi své firmy, byl Mrázek zastřelen.

Peníze, které zbyly po mafiánovi, se nepodařilo zabavit, protože díky skvělým stykům, které Mrázek měl, se proti němu nikde neobjevil žádný důkaz, který by opravdu vedl prokázání trestné činnosti. Vše zdědil jeho syn Michal Mrázek, který si žije přepychový život v luxusu. Podle příběhu Mrázka se natočil v roce 2013 film s názvem Příběh Kmotra.