Enrico Cavaglia se zaměřil na maximální využití světla a větrání a strategicky zvolil byt ve tvaru písmene L s balkony na protilehlých stranách, čímž prokázal svůj cit pro design. Jak sám říká, podobné byty s výhledem do zeleně nejsou v Buenos Aires tak obvyklé. Podívejte se na video:

Zdroj: Youtube

Důraz na světlo, větrání a zeleň

Při vstupu do bytu se hosté setkají s promyšleně navrženým kuchyňským prostorem, který je hladce integrován s jídelním stolem, jenž slouží k dvojímu účelu, i jako psací stůl. Cavagliova filozofie interiérového designu klade důraz na přirozenou a jednoduchou paletu, převážně s použitím základních povrchových úprav a přírodních materiálů. Zavedení zelené stěny v obývacím prostoru umocňuje soulad s přírodou a přispívá k vytvoření různých úrovní a výšek v bytě.

„Téměř všechny předměty v mém domě mají svou vlastní historii. Všechny jsem buď vyrobil sám, nebo jsou z druhé ruky. Proto jsem je hledal nebo našel, “ vysvětluje Cavaglia. Jeho přístup k zařizování svědčí o snaze o udržitelnost a osobní propojení.

Variabilní úložné prostory

Aby Enrico vyřešil problémy spojené s kompaktním prostorem a přítomností koček, navrhl Cavaglia vlastní postel na platformě, která chytře kombinuje funkčnost a estetiku. Postel je vybavena vestavěným úložným prostorem a tři kostky v základně slouží jako žebřík i další úložný prostor. Postel, která byla sestavena v dílně jeho přítele, obsahuje železnou konstrukci a desky z MDF (dřevovláknité desky) potažené bílým melaminem. Konstrukce zajišťuje snadný pohyb díky kostkám, které se otevírají a umožňují uložení domácích potřeb.

Stěna je funkční i stylová

Začlenění knihovny od podlahy ke stropu, podepřené napínacími tyčemi, odděluje koupelnu a obývací část. Dřevěné horizontální panely knihovny slouží dvojímu účelu – jako funkční úložný prostor a ochrana rostlin před zvědavými kočičími společníky. Důležité je, že tato konstrukční volba nabízí flexibilitu a umožňuje snadnou demontáž a opětovnou montáž, když se Cavaglia rozhodne přestěhovat.

Dva balkony jsou architektovou prioritou

Byt se může pochlubit dvěma balkony, z nichž jeden je přístupný z obývacího prostoru. Enrico na jeden z balkonů umístil velké závěsy, které po zatažení působí divadelním dojmem. Druhý balkon s vysokými stěnami připomínajícími terasu navazuje na střešní terasu, kterou Cavaglia sám navrhl a doplnil pergolou vyrobenou z recyklovaného dřeva a je ideální pro letní radovánky.

Cavagliův byt je v podstatě důkazem transformační síly promyšleného designu s omezeným rozpočtem. Většina kusů nábytku je buď ručně vyrobená, nebo z druhé ruky a jejich flexibilní, snadno demontovatelná povaha odpovídá architektovu životnímu stylu. Prolínání zeleně v celém prostoru v kombinaci s pečlivou pozorností věnovanou detailům mění tento nájemní byt v personalizované útočiště a ukazuje potenciál smysluplných vylepšení s minimálním dopadem.

Zdroje: www.nevertoosmall.com, www.youtube.com