K otevření piva se dá použít takřka cokoli pevného, dokonce i srolovaný papír nebo bankovka. Vyhýbáme se však předmětům ostrým, jako jsou nůžky, ačkoli tento způsob někteří drsoni také předvádějí. Kdo na to však nemá správný grif, ztupí nůžky a pobodá si ruce.

Na výletě si můžete pivo otevřít třeba loveckým nožem, ale vždy jeho tupou stranou. Šikovným a naprosto bezpečným nástrojem je kovová spona na pásku. Na cyklistickém výletě vám zase může pomoci šlapka od kola: hrdlo lahve prostrčíte jejími otvory a pak s ní zatočíte. Zátka se jako zázrakem uvolní.

Kuřáci se mohou ke zlatému moku dostat s pomocí zapalovače, chce to ale trochu cvik: slabší rukou uchopte lahev a hrdlo těsně pod zátkou obtočte ukazovákem. O něj pak napevno opřete zapalovač, který poslouží jako páka pro ruku silnější.

Pivo se dá samozřejmě otevřít druhým pivem, otázkou jen je, jak otevřete to poslední, ke kterému už nemáte "brášku". Je proto praktické si nějaký z alternativních způsobu otvírání lahví osvojit. Ve fotogalerii najdete desítku osvědčených i netradičních předmětů, se kterými je to hračka.