Věk není překážka

Sedmdesátiletá dračice z Jamajky o sobě dala po dlouhé době vědět a potvrdila, že věk je jen číslo. Herečka, zpěvačka a nesmrtelná extrovertka na módní přehlídce Tommyho Hilfigera zastínila o několik generací mladší modelky. V odvážném body předvedla maximum ze své živelné povahy a jindy rezervovanou show posunula o level výš. Právě krásná tvář a androgynní vzhled ji před více než padesáti lety přivedly do mekky módy. V Paříži se o ni návrháři prali, byla hvězdou mnoha přehlídek i kampaní.

Z modelky herečkou

V roce 1984 dostala jedinečnou filmovou příležitost a po boku Arnolda Schwarzeneggera si zahrála v kultovním snímku Ničitel Conan Amazonku Zulu. Mnoho lidí včetně hlavního hrdiny nabylo dojmu, že Grace se nedokázala v roli uvolnit a místy byla až "moc drsná a krutá". Kritika nebyla začínající herečce překážkou v získávání dalších hvězdných rolí. O pár měsíců později se objevila po boku Rogera Moora a Dolpha Lundgrena, který pro ni na čtyři roky ztratil hlavu, v úspěšné bondovce Vyhlídka na vraždu. Pro obyčejné role byla Grace příliš výrazná, a tak si po boku Halle Berry zahrála excentrickou supermodelku Helen Strange i cirkusového transvestitu. I když na nejvyšší mety nedosáhla, za věrohodnost každé role by zasloužila metál.

Zkrocení Grace Jones

Temperament z ní čiší na míle daleko, je nekonvenční a nepředvídatelná. Bohužel ne jen v dobrém smyslu. Stejně jako supermodelka Naomi Campbell nejde pro ostrá slova a ránu daleko. Moderátor reality show Russell Harty by mohl vyprávět. Grace usoudila, že se během přímého přenosu až moc věnoval jiným účastníkům a vyzvala ho na souboj se židlí. Ten, kdo udrží otěže s jamajskou šelmou, bude svědkem jedinečné spolupráce. Jako zpěvačka dodnes předvádí unikátní show a před objektivem se cítí jako ryba ve vodě.