Omaimu Nelson poznamenala otřesná zkušenost z dětství v rodném Egyptě, kde byla z náboženských důvodů nucena podstoupit bolestivou obřízku. V roce 1986 emigrovala do Spojených států. Tehdy jí bylo 18 let a díky svému atraktivnímu vzhledu se mohla živit jako modelka. Konkurence však byla silná, a tak Omaima někdy musela vzít zavděk i jinou prací, třeba hlídáním dětí. Aby našla v životě určitou stabilitu, líčila na starší zámožné muže. Chtěla se dobře provdat a získat materiální zázemí.

V roce 1991 se setkala s bývalým pilotem Billem Nelsonem, který byl o 33 let starší než ona a o poznání také bohatší. Stačilo jim jen několik dní, aby se rozhodli, že se vezmou.

Hned během prvního měsíce ale Omaima zjistila, že udělala osudovou chybu. Novomanžel ji opakovaně bil a násilně si vynucoval sex, aniž bral ohled na fakt, že milostný styk byl pro dívku kvůli obřízce mimořádně bolestivý. Na Den Díkuvzdání to Omaima nevydržela a manžela napadla nůžkami. Bodala a bodala, a když pořád neumíral, utloukla ho žehličkou. "Jako bych v hlavě slyšela démony. Našeptávali mi, abych to udělala," uvedla vražedkyně později před soudem.

Démoni jí ale očividně našeptali i mnohem podivnější věci. Omaima po vraždě uchopila ostrý nůž a tělo mrtvého manžela rozřezala. Za trest, že ji sexuálně zneužíval, mu odřízla penis a uvařila ho. Do vroucí vody přihodila i hlavu a ruce. Část vařeného masa pak zapracovala do nádivky, kterou naplnila krocana. Slavnostní tabule na Den Díkuvzdání tak nabyla velmi bizarního rázu.

Omaima se policistům přiznala, že opekla manželova žebra a dopřála si je k večeři přelitá grilovací omáčkou. Psychiatři jí zřejmě naznačili, že už je to trochu moc, a tak své prohlášení později zase stáhla.

Popření kanibalismu ji přesto nezachránilo od doživotního vězení. Pověst brutální vražedkyně na druhé straně neodradila mužské ctitele, kteří se jí dvořili, i když už seděla za mřížemi. Přecijen se pořád pyšnila fyzickou krásou a tělem modelky. Ve vězení se dokonce provdala za 70letého muže, jenž zemřel přirozenou smrtí v roce 2011.

Omaima v minulosti už dvakrát požádala o podmínečné propuštění, obě žádosti však byly zamítnuty s odůvodněním, že má nepředvídatelnou povahu a představuje vážnou hrozbu pro společnost. Další pokus o opuštění věznice může vražedkyně učinit až v roce 2026.