Dudley Dursley (Harry Melling) se nám vryl do paměti jako přifouklý bratránek Harryho Pottera. Rozmazlený jedlík ale už dávno není těle. Před natáčením posledních dvou dílů drasticky zhubl a v maskérně si s jeho tělem museli pořádně pohrát, aby mu přidali minimálně dvacet kilo nadváhu. Hubeného ho můžete vidět na divadelním jevišti, kam se po skončení filmové ságy odebral. A ukážeme vám ho i v naší galerii.



Herci z nejkouzelnější filmové série se nám naštěstí často připomínají i v jiných populárních sériích a filmech. David Tennant, kterého fanoušci znají jako Bartyho Skrka Jr. byl hlavní hvězdou několika řad Doctora Who. Spoustu tváří se také objevilo ve Hře o trůny, někteří (Natalia Tena, aka Nymfadora Tonksová) se dokonce svlékli do naha.

A spoustu herců už není mezi živými. Richard Harris, který si zahrál profesora Brumbála v prvních dvou dílech, zemřel po natáčení Tajemné komnaty. Strýček Vernon už také odešel - Richard Griffiths podlehl v roce 2013 komplikacím po operaci srdci. Nejbolestivější ránou pro všechny fanoušky Harryho Pottera byl nenadálý odchod Alana Rickmana, který tak brilantně ztvárnil jednoho z hlavních záporáků (skoro) série profesora Severuse Snapea. Rickman v roce 2016 prohrál boj s rakovinou.



Zdraví a energie se naopak těší 84letá Maggie Smith, která excelovala jako ostrá, ale spravedlivá profesorka McGonagallová. Můžete si ji užít v seriálu a nyní filmovém pokračování Panství Downton.

Všechny kouzelné postavy a jejich nynější podobu vám ukážeme v naší galerii.