Napadlo vás někdy, jak by asi vypadal Harryho rozmazlený bratránek Dudley, kdyby zhubnul? Dnes už si to nemusíte jen představovat, na štíhlou verzi Dudleyho se můžete rovnou podívat. Buď v londýnském West Endu nebo aspoň v naší galerii. Herec Harry Melling ve skutečnosti ubral na váze už během natáčení posledních dílů, a ve snímku Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 měl být kvůli tomu dokonce nahrazen někým jiným. Nakonec ho v sérii udrželi maskéři, kteří mu věrohodně vycpali oblečení. "Dodnes mi volají producenti a říkají, že hledají nějakého pořádného tlusťocha. A můj agent jim musí vysvětlovat, že jsem se bohužel změnil," směje se Melling, který pokračuje v herecké kariéře na divadelních prknech.

Když na internetu vyhledáváte informace o známých osobnostech, Google vám předhazuje nejčastější otázky, které o dané osobě hledají ostatní uživatelé. V případě herců obvykle padají dotazy typu: "Jeho nový film", "Co dnes dělá?" nebo "Je ještě naživu?" V případě Toma Feltona alias Draka Malfoye ovšem Google srší otázkami: "Chodí s někým?", "Je ženatý?" Až Feltona uvidíte v naší fotogalerii, pochopíte důvod: vyrostl z něho hotový lamač srdcí.

Někteří představitelé postav z magického světa čar a kouzel už dnes nejsou mezi živými. Již během natáčení zemřel první filmový Brumbál Richard Harris. V roce 2013 podlehl komplikacím po operaci srdce Richard Griffiths, který hrál Harryho strýce Vernona, o tři roky později prohrál boj s rakovinou Alan Rickman, jenž se nám vryl do paměti jako drsný, ale přitom šarmantní profesor Snape. Kdo se ale ze starších herců naopak těší obdivuhodné kondici, je představitelka profesorky McGonagallové Maggie Smith. Ačkoli během natáčení bojovala s rakovinou prsu, dnes je jí už 84 let a překypuje energií.

Profesorku McGonagallovou, vykrmeného Dudleyho, záporáka Malfoye a mnoho dalších výrazných vedlejších postav si můžete připomenout v galerii.