Když se probral, na kolena si položil kamennou tabulku a zapsal na ni svoji vizi. Tu podle svých slov získal od svých kosmických učitelů zvaných Kachinové. Nebyla jediná. Proroctví zaznamenával jeho děd a děd jeho děda. Dohromady několik tisíc let.

Hopiové a proroctví konce světa

Nejznámější jsou věštby související s apokalypsou devíti světů. Ty v roce 1958 předal americkému ministrovi Davicu Youngovi stařešina kmene Hopi jménem Bílé Pírko. Podle něj žijeme právě ve „čtvrtém věku člověka". První svět byl podle indiánských šamanů zničen vybuchujícími sopkami. Zkáza druhého nastala kvůli zamrznutí všech oceánů. Třetí svět pohltila velká povodeň, při níž se velké kontinenty rozpadly na malé ostrůvky.

Konec čtvrtého světa je spojen s devíti znameními. Mezi první tři patří příchod bílého muže, jež své nepřátele sráží bleskem, veze se na hlasitých kolech a chová divná zvířata, která se podobají bizonům a udupávají půdu. Čtvrté znamení mluví o tom, že země bude křižována železnými hady a kamennými řekami. Poté bude pokryta obří pavučinou a moře zčerná tak, že mnoho živočichů kvůli tomu zemře. Badatelé tvrdí, že indiáni měli na mysli první přistěhovalce, železnice, dálnice, elektrické vedení, internet a ropné skvrny.

Mezi další proroctví mají patřit mladí lidé s dlouhými vlasy, jež se budou chtít připojit ke kmenovým národům, aby se naučili jejich způsobům. Deváté a poslední znamení hovoří o „obrovském příbytku", jež má spadnout na zem. Nejdřív se na obloze objeví modrá hvězda a země se bude houpat. Tyto věštby označují hnutí Hippies a vesmírnou stanici Skylab, která se zřítila na Zem roku 1979. Podle očitých světků prý zářila modře. Bílí muži budou poté bojovat s těmi, jež oplývají moudrostí svých předků. Následně se v pouštích objeví kouř. Přežijí jen ti, kteří se schovají v příbytcích členů kmene Hopi.

Varování indiánů Hopi

Několikaleté období přerodu má dospět až ke „Dni očisty“. Země poté vstoupí do pátého světa. Většina populace se ho ale nedožije. „Očista začne krátce poté, co lidé postaví na obloze velký dům. Od té chvíle mocichtiví vůdci povedou válku," překládá proroctví americký antropolog Frank Waters.

Zdroj: Youtube

Část světa bude zničena atomovými bombami a radioaktivitou. Objeví se také řada přírodních katastrof. „Apokalypse může zabránit jediné. Touha lidstva navrátit se zpět k přírodě," nabízí šanci na spásu kmen Hopi.

Zdroj:

www.extra.cz, www.enigmaplus.cz, www.epochaplus.cz, www.express.co.uk